Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Střelnice Sparty na Letné, skóre 3:0 je pro Jihlavu lichotivé!

Střelnice Sparty na Letné, skóre 3:0 je pro Jihlavu lichotivé!

Fotbalisté pražské Sparty, po čtyřech ligových zápasech v ePojištění.cz lize bez vítězství, si v neděli na Letné napravili reputaci. Po dobrém výkonu hladce porazili Jihlavu, pro kterou je prohra 0:3 velmi lichotivá.

Jihlavští totiž v prvním poločase nevystřelili na branku domácích a předvedenou hrou naznačili, proč jsou v tomto ročníku naší nejvyšší soutěže bez vítězství a patří jim předposlední místo v tabulce.

Do vedení se dostali sparťané po hezké akci až ve 30. minutě, když gól vsítil kapitán David Lafata. O jasné výhře domácích se rozhodlo v 51. a 55. minutě, do sítě brankáře Hanuše se trefil druhým gólem Lafata a zasloužené vítězství potvrdil Karavajev. Za  stavu 3:0 měli Pražané hru zcela ve své moci. Pouze  jejich nepřesná muška a několik výborných zákroků jihlavského brankáře nevyjádřily herní převahu .

Trenér Sparty, při stálé velké marodce ve více než dvaceti členném ligovém kádru, musel v sestavě opět improvizovat. V průběhu druhé poločasu dal šanci mladíkům Hevelkovi a Dudlovi, pro které to byla ligová premiéra. Dvacet minut před koncem střídal Pulkráb kanonýra Lafatu, který znovu dokázal dvěma pohotovými střelami, že je pro letenský tým prospěšný. A byl střídán hlavně proto, aby v závěru zápasu nedostal čtvrtou žlutou kartu, která by jej vyřadila pro příští prestižní nedělní zápas v Plzni. Jenže karty, jako v jediném zápase desátého kola, rozhodčí Pechanec vůbec nepotřeboval.

David Holoubek, který jako trenér mládeže nikdy Jihlavu neporazil, měl po zápase radost, že se mu to v nejvyšší fotbalové soutěži podařilo. „Dnes to byl vhodný soupeř k tomu, abychom v základní sestavě bez opor dokázali našim fanouškům, že umíme hrát ofenzivní fotbal.“

Trenér hostí Michal Bílek, bývalý hráč Sparty a trenér, byl s hrou svých svěřenců zklamán. „Pouze za stavu 3:0, kdy už bylo o naší prohře rozhodnuto, jsme naznačili, že umíme být aspoň trochu v útoku nebezpeční. Připouštím, že jsme mohli prohrát ještě citelněji, ale na Spartu jsme  tentokrát neměli.“

AC Sparta Praha – FC Vysočina Jihlava 3:0 (1:0)

Branky: 30. a 55. Lafata, 51. Karavajev. Rozhodčí: Pechanec – Peřina, Boček. Diváci: 8 447. Hráči utkání: Lafata – Hanuš. j

Sparta Praha: Koubek – Karavajev, Mazuch, Holek, M. Kadlec – Juliš (79. Havelka), Mareček, Dočkal, Holzer (67. Dudl) – Lafata (70. Pulkrab), V. Kadlec. Trenér: Holoubek.

Jihlava: Hanuš – Tlustý (75. Blaič), Krejčí, Rosa, Mišůn – Vaculík (59. Vitásek), Hronek, Dvořák, Zoubele, Ikaunieks – Rabušic (46. Batioja). Trenér: Bílek.

Čtsa, ph, foto cpa,

 

 

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru