Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slavia vyhrála v Brně a v tabulce je třetí

Slavia vyhrála v Brně a v tabulce je třetí

Fotbalisté pražské Slavie vyhráli v dohrávce 1. kola ePojistení.cz liga v Brně 4:1 a zároveň prodloužili vítěznou sérii na pět zápasů. O tříbodovém zisku rozhodli slavisté třemi góly po změně stran a posunuli se na třetí místo v ligové tabulce před Spartu a Zlín ve skóre.

Dvě branky vsítil Antonín Barák, po jedné Michal Frydrych a Milan Škoda, za domácí vyrovnal v prvním poločase Jakub Přichystal. Brnu tak skončila po roce domácí série čtrnácti zápasů bez porážky a desáté místo v tabulce.

Slavia začala utkání velice aktivně a v průběhu měla režii ve svých rukou. Zejména ovládla střed hřiště a přihrávkami hrozila rychlými protiútoky. Již v 8. minutě se ujala vedení, kdy unikl po levé straně Švento, jeho následný centr domácí obránce Lutonský poslal hlavou před branku na nohu Baráka, který se trefil z voleje do sítě.

Po čtvrthodině hry mohl Barák přidat druhou branku, když Hušbauerovu střelu z přímého kopu brankář Melichárek vyrazil, to se snažil Barák využít, ale jeho střelu vykopl z brankové čáry Lutonský. V následujících minutách pokračovali Pražané v útočné hře, kterou těžko odvraceli brněnští obránci, zejména se blýskl hezkými zákroky brankář Melichárek, který odvrátil střely Hušbauera a Milana Škody.

Domácí se dostali k první vážnější gólové šanci v 26. minutě, kterou proměnili k vyrovnání, kdy Krejčí našel ve středu hřiště volného Michala Škodu, ten mezi obránci uvolnil Přichystala, který přízemní střelou poslal míč podél vyběhnuvšího brankáře Pavlenky do branky.

Po změně stran se obraz hry nezměnil, slavisté pokračovali v důrazu a aktivitě, naopak domácí obrana hodně chybovala. Hned po rozehrání přihrál Milan Škoda na velkém vápně hlavou míč Barákovi, který nedal umístněnou střelou domácímu gólmanu žádnou šanci. O dvanáct minut později z trestného kopu Hušbauera, se trefil do sítě hlavičkou Frydrych.

Zasloužené vedení potvrdili hosté v 66. minutě. Hušbauer našel na pravé straně volného Šventa, jehož přesnou přihrávku zúročil volný Milan Škoda a zpečetil gólový debakl domácích na 1:4.

V závěrečných minutách si slavisté již vedení pohlídali, přestože se domácí ještě snažili o snížení nepříjemného výsledku, ale na hostující výbornou Slavii svým výkonem nestačili.

„Zápas byl rozhodnut po zlomových momentech. První branku jsme si dali sami. Byli jsme hodně zakřiknutí, nechali soupeře hrát. Po dvaceti minutách jsme se zlepšili ve středu hřiště a z brejku se nám podařilo vyrovnat. Před koncem poločasu měl slibnou šanci Řezníček. Hned na začátku druhé půle jsme dostali po chybě obrany druhý gól. Kvalita Slavie byla v těchto minutách silná, zejména nás přehrávala silově a rychlostně. Zápas se nám na rozdíl od předcházejících dvou se Spartou a v Jablonci vůbec nepovedl. Slavia zaslouženě vyhrála. Přesto mě mrzí, že jsme utkání se Slavií neodehráli v prvním kole, neboť nebyl soupeř v takové výborné herní pohodě, jako dnes,“ řekl trenér Brna Svatopluk Habanec.

„Dnešní utkání se mi hodnotí velice dobře. Mám zejména příjemný pocit, že jsme vyhráli druhý zápas venku a dali v nich sedm branek. Přál bych si, aby to pokračovalo. Jsme na dostřel špici tabulky. Ale zápas jsme si trochu zkomplikovali, když jsme po vstřeleném gólu neproměnili několik šancí a nechali soupeře vyrovnat. Tým má v současné době sílu, takže ho to nezlomilo. Po změně stran jsme ale třemi góly rozhodli. Hráli jsme velice dobře, napadali soupeře a měli herní převahu,“ řekl radostně po zápase trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.  

Zbrojovka Brno – Slavia Praha 1:4 (1:1)

Branky: 26. Přichystal – 9. a 47. Barák, 59. Frydrych, 66. Milan Škoda. Rozhodčí: Franěk – Vysloužil, Antoníček. Diváci: 8 818.

Brno: Melichárek – Šural, Vraštil, Polák, Lutonský (62. Pašek) – Sedlák, Krejčí (69. Kijanskas) – Hyčka, Michal Škoda, Přichystal – Řezníček (76. Lacko). Trenér: Habanec.

Slavia: Pavlenka – Frydrych, Bílek, Deli, Bořil – Ngadeu – Zmrhal, Hušbauer (71. Ščuk), Barák, Švento (75. Mešanovič) – Milan Škoda (83. Van Buren). Trenér: Šilhavý.

Čtsa, kc,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru