Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slavia potřetí doma vyhrála 1:0, gól Slovácku dal Zmrhal

Slavia potřetí doma vyhrála 1:0, gól Slovácku dal Zmrhal

Fotbalisté pražské Slavie v sobotu večer na stadiónu v  Edenu pokračovali ve vítězném tažení v 11. kole ePojistení,cz liga.  Vyhráli pošesté za sebou, opět v domácím prostředí po třetí v  nejtěsnějším poměrem 1:0, ale v závěru utkání po sérii rohů Slovácka se museli obávat o těsné vítězství.

Tak jako předtím Liberec a Karviná přijeli hráči Slovácka s obrannou taktikou a dlouho drželi domácí v šachu.  Slávisté sice měli většinu zápasu převahu, což dokazuje i počet střel na branku 20:6, ale prosadil se pouze  muž zápasu, Jaromír Zmrhal, hrající v říjnových zápasech v mimořádné formě.

Bylo to po nejhezčí akci zápasu, kdy běžela 56. minuta.  Na polovině Slovácka vybojoval míč Hušbauer, který přihrál Barákovi. Z  jeho kopačky míč putoval ke Škodovi, který  kolmou přihrávku uvolnil na hranici velkého vápna nabíhajícího Zmrhala, který byl tísněn obráncem, ale dovedl si poradit i s vybíhajícím brankářem Hečem a poslal míč do sítě.

Snaha domácích navýšit skóre byla marná, přestože měli šance, zejména Škoda. Slávistický kanonýr, ale neměl svůj den, navíc byl po několika vzdušných soubojích otřesen a v závěru zápasu byl střídán.  A právě v posledních minutách bylo  slavistům horko. Nebezpečí po rohových kopech totiž hrozilo od vysokých afrických hráčů Tettého a Koného, kteří střídali v průběhu druhého poločasu.

Domácí obránci je uhlídali a tak se Slavie mohla radovat z vítězství, které ji před nedělním zápasem Plzně se Spartou posunulo  v tabulce na druhé místo.

Po utkání trenér Slavie Šilhavý, který po svém nástupu do Edenu  přivedl tým k zisku devatenácti bodů ze sedmi zápasů, konstatoval. “ V domácích zápasech to máme těžké, nedaří se nám proti zhuštěné obraně soupeřů prosazovat.  S jedním vstřeleným gólem jsou pak v závěru utkání zbytečné nervy. Stačí jedna chyba a ztratíte vítězství. Hráče však musím pochválit, bojovali poctivě a jsem rád, že jsme našli optimální sestavu.“

Trenér hostí Levý nejprve zdůraznil, že mu chyběli někteří zranění hráči. Pak pokračoval: „Proti Slavii, která od derby se  Spartou je ve velmi dobré kondici není prohra ostudou, kdyby hráči byli víc odvážní mohlo to na konci zápasu vypadat s výsledkem všelijak. Nicméně uznávám, že vítězství Slavie bylo zasloužené. “

SK Slavia Praha – 1.FC Slovácko 1:0 (0:0)

Branka: 56. Zmrhal. Rozhodčí: Ardeleánu – Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Břečka, Kerbr, Chvátal (vš.Slov.). Diváci: 7 108.

Slavia Praha: Pavlenka – Frydrych, Bílek, Deli, Bořil – Ngadeu – Zmrhal, Hušbauer, Barák (75. Ščuk), Švento (69. Mingazov) – Škoda (90. Souček). Trenér: Šilhavý.

Slovácko: Heča – Chvátal, Hofmann, Břečka, Chyla (84. Ťok) – Šumulikoski, Daníček – Diviš (74. Tetteh), Havlík, Kerbr – Zajíc (63. Koné). Trenér: Levý.

Čtsa, ph, foto zdroj www.slavia.cz

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru