Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta s deseti hráči remizovala v Liberci

Sparta s deseti hráči remizovala v Liberci

Sparta remizovala v 13. kole e.Pojisteni.cz liga u liberecké Nisy s domácím Slovanem Liberec 0:0 a tak sparťanská série bez výhry venku trvá. Letenský tým dohrával velice důležitý zápas bez vyloučeného Bořka Dočkala. Přestože měli domácí v závěru prvního dějství a ve druhém poločase několik nadějných gólových šanci, které ale nedokázali proměnit. Naopak Sparta o deseti hráčích odehrála výbornou defenzivu, s kterou si liberečtí nevěděli vůbec rady.

Sparťané nastoupili do zápasu ve stejné základní sestavě, jako ve čtvrtek v Evropské lize proti Beer-Shevě. Takže žádný ze zraněných hráčů se neuzdravil a tak na lavičce pro náhradníky byli připraveni kromě brankáře Millera a útočníka Pulkraba, nadějní mladíci z dorostu a juniorky.

Oba týmy si během v prvních deseti minut vypracovaly po jedné gólové šanci. Nejprve po centru z pravé strany se snažil hlavičkou domácí Ševčík skórovat, ale brankář Koubek míč po teči obránce Mazucha bez problémů vychytal. Na druhé straně po rychlém brejku z hranice velkého vápna zahrozil tvrdou střelou hostující Holzer, jenže minul těsně pravou tyč hostující branky.

V dalším průběhu prvního poločasu se uvolnil po hezké akci na velkém vápně střelecky hostující obránce Karavaev a následně Juliš, ale netrefili branku. Ve 30. minutě Juliš propálil míč ze skrumáže do sítě, jenže gól po centru Dočkala nebyl uznán, kvůli ofsajdu.

Pár minut před přestávkou byl vyloučen Bořek Dočkal po faulu na domácího Breiteho a sparťané dohrávali první poločas o deseti hráčích,

Po změně stran se obraz hry změnil a hned od začátku přidali liberečtí na aktivitě a důrazu na míči a Spartu dostali pod obrovský tlak, který Pražané odvraceli velice úspěšně, přesto se ale snažili ohrozit domácí branku rychlými brejky, které byly velice nebezpečné.

V 50. minutě se dostal po chybě domácí obrany před vápnem k míči David Lafata, který se snažil přehodit lobem vyběhnuvšího domácího brankáře, ale minul libereckou branku.

Po hodině hry se dostali do gólové šance domácí, kdy se Bartl snažil z velkého vápna po přihrávce Baroše tvrdou střelou skórovat, ale jeho střelu pod břevno, vyrazil perfektním zákrokem brankář Koubek na rohový kop, který nedokázali domácí zúročit a dostat se do vedení.

Po několika minutách se z rohového kopu Karavaeva mohli sparťané dostat do vedení, který zakončoval hlavičkou z malého vápna volný kapitán Lafata, ale minul branku. V dalším průběhu se do slibných střeleckých příležitostí, následně dostal střídající Komlichenko, sparťan Mazuch a domácí Vůch. Jenže jejich střelecká muška byla špatná, neboť netrefili branku.

V závěru zápasu se do hry dostali i střídající sparťané Dudl, Pulkrab a Mustedanagič. Do velké šance se před odchodem ze hřiště ještě dostal únikem Juliš, jehož střelecké zakončení skončilo na boční síti.

Domácí se ještě v samotném závěru snažili strhnout vedeni na svoji stranu, jenže jejich finální zakončení postrádalo přesně umístněnou střelu a gólovou přihrávku. A tak skončilo dramatické utkání bez branek.

FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Franěk – Blažej, Moláček. ŽK: Breite, Sýkora – Costa, Holzer, Mazuch. ČK: Dočkal. Diváci: 6 668.

Liberec: Dúbravka – Coufal, Pokorný, Nitrianský (63. Komlichenko), Sýkora – Vůch, Breite, Ševčík, Folprecht, Bartl (87. Navrátil) – Baroš.

Sparta: Koubek – Karavaev, Mazuch, Kadlec Michal, Costa – Holek, Mareček – Juliš (83. Mustedanagič), Dočkal, Holzer (69. Dudl) – Lafata (72. Pulkrab).

Čtsa, kc,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru