Nacházíte se
Úvodní stránka > Hokej > Po vítězství nad Finy přišla prohra s Rusy. V Karjala cupu naši druzí!

Po vítězství nad Finy přišla prohra s Rusy. V Karjala cupu naši druzí!

Naši hokejisté po vítězství nad Švédy 6: 3 odjížděli z Plzně na zbývající dvě utkání Karjala cupu do Helsinek v dobré náladě. Hned druhý den po příletu do finské metropole zdolali domácí reprezentanty 5:3. Bohužel v  rozhodujícím utkání  s Rusy o vítězství v turnaji jim došel střelecký prach a po prohře 0:3 skončili druzí.

Základ k úspěchu  proti Finům dalo naše omlazené mužstvo ve druhé třetině. Ačkoliv domácí hokejisté vedli, dokázali Češi otočit průběh třemi góly, dvěma z velmi dobře sehraných přesilovek. Napínavý průběh měla poslední třetina, kdy Finové snížili na 4:3. V závěru zápasu  naši odolali power-play soupeře a uniknuvší  Radil, ač byl faulován, v pádu  poslal kotouč do prázdné branky.

Do rozhodujícího zápasu s Ruskem o prvenství v Karjalu cupu, který nikdy nevyhráli, nastoupili naši velmi optimisticky. V  první třetině byli Rusům rovnocennými soupeři. Naděje na dobrý výsledek se sbornou, ale zmařila druhá dvacetiminutovka.

Nejdřív naši v přesilové hře přišli o puk na  modré čáře  a inkasovali. Aby to  nebylo málo, tak  Rusové v početní převaze  přidali druhý gól a tím bylo prakticky rozhodnuto. Do konce zápasu se našim vůbec nic nedařilo, především střelba, na rozdíl od předchozích utkání, byla nulová. A také se na některých hráčích se projevovala únava. Rusové, kteří převyšovali naše hráče v rychlosti a dobrém zakončování v kombinačních akcích, přidali Čechům na rozloučenou s Helsinkami třetí gól.

Nicméně druhé vybojované místo v Karjala cupu lze hodnotit kladně. Test trenérů vyzkoušet v reprezentačním mužstvu především mladší hráče, kteří podávali dobré výkony v české extralize, měl  dost pozitivních ukazatelů.

Výsledek druhého utkání české reprezentace na turnaji Karjala:

Finsko – Česko 3:5 (0:0, 1:3, 2:2)

Branky – nahrávky: 22. Savinainen (Jormakka), 44. Kemppainen (Lajunen, Filppula), 50. Lajunen (Melart, Filppula) – 26. P. Holík (Jeřábek, T. Zohorna), 31. Polášek (Radil, Jeřábek), 34. Rutta (D. Kubalík, Radil), 48. Jeřábek, 60. Radil. Rozhodčí: Sjöqvist, Harnebring (oba Švédsko) – Sormunen, Neva (oba Fin.). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. Diváci: 4 568.

Finsko: Säteri – Hietanen, Virtanen, Ohtamaa, Elorinne, Lajunen, Melart, Kukkonen, Kivistö – Salminen, Koskiranta, Joensuu – Jormakka, Filppula, Savinainen – Aaltonen, Kemppainen, Pyörälä – Kuusela, Sallinen, Pihlström. Trenér: Marjamäki.

Česko: Hrubec – Jeřábek, Polášek, M. Doudera, Šimek, Rutta, Dietz, Pavelka – Radil, Horák, D. Kubalík – Jarůšek, Filippi, Kvapil – Holík, R. Hanzl, T. Zohorna – Hyka, Bulíř, Lenc – Kämpf. Trenér: Josef Jandač.

Další program turnaje Karjala 2016:

Neděle 6. listopadu:

12:30 Česko – Rusko (Helsinky, Hartwall Arena) (ČT sport)

16:30 Finsko – Švédsko (Helsinky, Hartwall Arena) (ČT sport)

Výsledek třetího utkání české reprezentace na turnaji Karjala:

Česko – Rusko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Branky – nahrávky: 26. Tkačjov (Sannikov), 38. Gusev (Prochorkin, Antipin), 50. Bereglazov (Gusev). Rozhodčí: Salonen, Kaukokari – Nieminen, Heinonen (vš. Finsko). Vyloučení: 4:3, Jeřábek (Česko) na 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2 656.

Česko: Hrubec – Jeřábek, Polášek, Šimek, Pavelka, Rutta, Dietz, M. Doudera – Radil, Horák, D. Kubalík – Kämpf, Filippi, Kvapil – Holík, R. Hanzl, T. Zohorna – Hyka, Bulíř, Lenc – Jarůšek. Trenér: Josef Jandač.

Rusko: Sorokin – Ožiganov, Antipin, Bereglazov, Zub, Mironov, Ljubuškin, Rafikov – Barabanov, Prochorkin, Gusev – Ničuškin, Světlakov, Golyšev – Sannikov, Tkačjov, Šumakov – Korškov, Kraskovskij, Leščenko – Okulov. Trenér: Znarok.

Čtsa, ph.,

 

 

 

 

 

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru