Nacházíte se
Úvodní stránka > Tenis > Opět triumf ve Fed Cupu, popáté v šesti letech!

Opět triumf ve Fed Cupu, popáté v šesti letech!

V posledních 20  letech jsou naše tenistky nejúspěšnější v týmové soutěži o Fed Cup. Od roku 2011 tuto trofej vyhrály už popáté! Tentokrát ve finále ve Štrasburku porazily Francouzky 3:2. Rozhodující třetí bod, stejně jako v utkáních ve Švýcarsku a v Rumunsku, získaly naše hráčky  ve čtyřhře.

V 54leté historii soutěže  nejvíc trofejí získaly Američanky- deset. Druhé  jsou Češky s deseti vítězstvími. Nejdelší šňůrou vítězství se mohou pochlubit Američanky, které v letech 1976 až 1982 zvítězily sedmkrát za sebou.  Naše hráčky mají nyní tři vítězství v řadě, což se naposled podařilo Španělkám v období 1993-95.

Nyní od soboty do nedělního večera, v bouřlivém prostředí před vyprodanou štrasburskou halou, v níž o sobě dostatečně dali vědět naši fanoušci, se o triumf zasloužily Karolina Plíšková a Barbora Strýcová. Podaly obdivuhodný výkon především ve čtyřhře, v níž zdolaly ve dvou setech druhý nejlepší světový pár Garciová, Mladenovičová. Byl to zápas, který doslova zvedal diváky ze sedadel. Naše hráčky se velmi dobře doplňovaly, ze zadní čáry  tvrdila muziku Plíšková, u sítě dominovala hbitá a nesmírně obětavá  Strýcová.

V tomto ročníku nehrála dominantní roli jako v předchozích letech Kvitová, která  do Štrasburkui přijela se zraněnou nohou a po prohře s Garciovou už do druhé dvouhry nemohla nastoupit.  V neděli  sledovala boj kamarádek z bezprostřední blízkosti dvorce s realizačním týmem.

Francie – Česká republika 2:3. Jednotlivé zápasy: Mladenovičová – Plíšková 3:6, 6:4, 14:16, Garciová – Kvitová 7:6, 6:3, Garciová – Plíšková 6:3, 3:6, 6:3,  Cornetová – Strýcová 2:6, 6:7, Mladenovičová, Garciová – Plíšková, Strýcová 5:7, 5:7.

ČTSA (ph)

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru