Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Prohra Dukly v domácím derby se Slavií

Prohra Dukly v domácím derby se Slavií

Dukla se první výhry z minulé historie ligy nad rivalem z pražskou Slavií ve 14. kole ePojistovni.cz liga nedočkala a prohrála 1:2. Přestože se domácí ujali vedení v posledním minutě prvního poločasu umístněnou střelou Čajiče, hosté odpověděli po přestávce dvěma góly, kdy vyrovnal Mešanovič  a vítězný gól vsítil Milan Škoda.

Dukla začala aktivně a po čtvrthodině hry posla  Kušnír centr do velkého vápna, kde si naběhl na míč Olayinka a hlavičkou trefil boční síť. Na druhé straně z protiútoku se snažil z velké vzdálenosti skórovat Barák, ale jeho střela skončila nad brankou.

V dalších minutách především Dukla určovala tempo hry, ale žádný nebezpečí z centrů před slavistickou branku nehrozilo, neboť scházela přesná gólová přihrávka. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu se dostal ns hrabici velkého vápna k odraženému míči hostující Mikula, jenže jeho tvrdou přízemní střelu brankář Rada parádní zákrok zlikvidoval.

Dukla, ale udeřila v 45. minutě, kdy Néstor na hranici velkého vápna přiklepl míč Čajičovi, který bez přípravy prostřelil skrumáž před brankou a otevřel skóre utkání 1:0.

Po změně stran se obraz hry změnil, slavisté přidali na důrazu, zlepšili přihrávku a domácí celek pomalu dostávali pod tlak. Přesto hned v úvodu se domácí tým dostal po úniku do přečíslení, ale Považanec místo střely hledal na vzdálenější tyči nabíhajícího Néstora, který nedosáhl na míč.

V 53. minutě slavisté po chybě domácí obrany vyrovnali, kdy se centrovaný odražený míč dostal ve vápně k nabíhajícímu Mešanovičovi,  který bez problémů skóroval podél bezmocného brankáře Radu 1:1.

V 64. minutě po neustálém obléhání domácí branky se Slavia ujala vedení. Mešanovič našel patičkou Milana Škodu, který se uvolnil přes obránce a umístněnou střelou k tyči překonal gólmana Radu 1:2.

Po inkasovaném gólu se domácí snažili o vyrovnání a moc nescházelo, aby deset minut před koncem střílená přízemní přihrávka střídajícího Jaroška na zadní tyč skončila v síti. Následně brankář Rada skvělým zákrokem v 87. minutě vychytal střelu Škody. Z vítězství a zisku tří bodů se nakonec radovali slavisté, přestože byl jejich výkon v prvním poločase průměrný, jenže domácí Dukla to nedokázala využít a gólově navýšit.

Jaroslav Šilhavý: „Musím složit poklonu našemu mužstvu, za velký charakter, který dnes v zápase ukázalo. Domácí v prvním poločase dobře kombinoval, takže nás přehrávali. Do šatny jsme dostali gól. Přesto jsme to dokázali nakonec otočit. Na závěr se Dukla snažila po centrech na vysoké hráče vyrovnat, ale výsledek jsme si pohlídali, za zisk tří bodů jsem opravdu rád.“

Jaroslav Hynek: „První poločas byl z naší strany velice kvalitní a zaslouženě jsme ujali vedení. Po změně stran nám bylo jasné, že Slavia hru zjednoduší a přidá na důrazu. Prvních pět minut jsme mohli po brejkové situaci navýšit vedení, jenže se to nepovedlo, protože jsme měli lépe řešit standardky. Velkou příležitost jsme dávali střídajícímu Mešanovičovi. Do vedení se dostali slavisté a než jsme se dostali zpátky do zápasu, tak jsme prohrávali 1:2.  V závěru měl na kopačce vyrovnání Juroška, ale neuspěl. Kdybychom se dostali zpět do zápasu, myslím, že by se skóre otočilo v náš prospěch. Bohužel se tak nestalo. Slavia nakonec dala dvě branky a zvítězila a získala tři body.“

FC Dukla Praha –  SK Slavia Praha  1:2 (1:0)

Branky: 45. Čajič – 54. Mešanovič, 64. Milan Škoda. Rozhodčí: Královec – Vlasjuk, Kubec. ŽK: 27. Kušnír, 63. Tetour, 84. Považanec – 49. Hušbauer, 83. Bořil.

Dukla Praha: F. Rada – Kušnír, Štetina, Šimůnek, Miloševič – Marek Hanousek (K), Považanec, Daniel Tetour (87. Smejkal) – Olayinka (71. Beauguel), Néstor, Čajič (74. Juroška). Trenér: Jaroslav Hynek.

Slavia Praha: Pavlenka – Mikula, Bílek (K), Frydrych, Bořil – Zmrhal (46. Mešanovič), Hušbauer (78. Ščuk), Ngadjui, Barák, Mihalík (70. Van Buren) – Milan Škoda. Trenér: Jaroslav Šilhavý.

 Čtsa, ph, foto,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru