Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta vyhrála s Karvinou zásluhou sparťanských mladíků!

Sparta vyhrála s Karvinou zásluhou sparťanských mladíků!

Sparta porazila ve 14. kole ePojisteni.cz liga Karvinou 3:0, když první gól v rudém dresu si připsal Dan Holzer. Jednou se trefil Matěj Pulkrab a kapitán David Lafata. Poprvé v ligové soutěži nastoupil v základní sestavě osmnáctiletý Filip Havelka a nadějný střídající mladík Christian Frýdek.

Sparta nastoupila do ligového zápasu proti sedmému týmu tabulky opět v pozměněné základní sestavě, když marodku rozšířil útočník Václav Kadlec, bez Bořka Dočkala a Ondřeje Mazucha, kteří obdrželi karetní tresty.

Sparťané začali utkání velice důrazně a hned v úvodu ve 4. minutě se ujali vedení po úniku Lukáše Juliše, jehož následný centr z pravé strany našel ve vápně nabíhajícího Holzera, který nezaváhal a poslal míč do sítě 1:0.

Ve 20. minutě poprvé zahrozili nebezpečně hosté, když se probil na malé vápno mezi domácími obránci Jan Šisler, jehož následná střela skončila vysoko nad brankou.

V 25. minutě byl po rychlém protiútoku ve vápně faulován zezadu hostujícím obráncem domácí Pulkrab, ale k překvapení diváků zůstala píšťalka hlavního rozhodčího němá.

Sparta ze své aktivní a důrazné hry v dalších minutách neslevila a soupeře dostávala neustále pod tlak, tím si vytvářela brankové příležitosti, ale které nedokázala proměnit. Naopak hosté se víc zaměřili na brejkové situace, které sparťanská obrana bez větších problémů likvidovala.

V závěru prvního poločasu Sparta navýšila vedení, kdy obránce Costa našel lobovaným míčem na malém vápně Pulkrába, který umístněnou hlavičkou k tyči skóroval 2:0.

Do druhého poločasu došlo v letenském celku k jediné změně, do hry nenastoupil Pulkrab, kterého vystřídal Zinedin Mustedanagič.

Obraz hry se nepatrně změnil, hosté se začali pomalu dostávat do hry a hned v úvodu dvakrát zahrozili, ale Eismanovu gólovou šanci brankář Tomáš Koubek vychytal a Voltrova střela z dobré pozice skončila vysoko nad brankou.

Naopak na druhé straně inkasoval brankář Jan Laštůvka po třetí, kdy si Lafata narazil míč s Karavaevem po vyšachování hostující obrany a s přehledem ho poslal k tyči 3:0, zároveň si připsal devátý gól v nové sezoně, na vedoucího střelce ligy Milana Škodu ztrácí jeden gól.

V 79. minutě se po centru z pravé strany dostal do vyložené gólové šance na malém vápně hostující Šisler, jehož snaha na snížení skončila vysoko nad sparťanskou brankou.

V závěru zápasu mohl střídající Mustedanagič vstřelit svou první branku v nejvyšší ligové soutěži, jenže trefil tvrdou střelou z hranice velkého vápna brankovou spojnici. Následně se domácí diváci dočkali další hráčské premiéry, když nastoupil do hry bratr Martina Frýdka, Christian k prvnímu ligovému utkání.

Sparta po výborném výkonu zaslouženě vyhrála, zároveň si připsala tři body a snížila ztrátu na vedoucí Plzeň na sedm bodů.

„Před zápasem, jsem sledoval hráče Karviné, kteří nebyli nakonec připraveni, že nás porazí. My jsme ale chtěli víc a to rozhodlo. Pro nás je zaváhání Plzně po našem vítězství velice důležité, jedná se o jeden zápas. Navíc přijdou ještě těžší zápasy, dnešní vítězství bylo povinné, neboť jsme hráli proti nováčkovi a navíc v domácím prostředí,“ řekl po zápase David Holoubek trenér Sparty.  

„Sparta vyhrála zaslouženě. Z brejkové situace jsme pustili Spartu do vedení a následně to bylo pro nás složité, otočit zápas v náš prospěch. V poli jsme sice předvedli solidní výkon, ale fotbal se hraje ve vápně, co se týče držení míče a kvality hry, to nebylo nejhorší,“ zhodnotil Jozef Weber trenér Karviné.

AC Sparta Praha – MFK Karviná 3:0 (2:0)

Branky: 4. Holzer, 42. Pulkrab, 70. Lafata. Rozhodčí: Zelinka – Mokrusch, Černý. ŽK: Smrž (Karviná). Diváci: 7 238.

Sparta: Koubek – Karavajev, Holek, Michal Kadlec, Costa – Juliš, Mareček, Havelka, Holzer (80. Ch. Frýdek) – Lafata (85. Dudl), Pulkrab (46. Mustedanagič). Trenér: Holoubek.

Karviná: Laštůvka – Holík, Dreksa, Hošek, Zelený – Moravec (87. Galuška), Šisler, Okleštěk (11. Smrž), Panák, Eismann (58. Jurčo) – Voltr. Trenér: Weber.

Čtsa, kc, foto ph.,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru