Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Trenér Southamptonu Claude Puel věří, že na Letné vyhrají!

Trenér Southamptonu Claude Puel věří, že na Letné vyhrají!

S velkými očekáváními bude do čtvrtečního zápasu vstupovat nejen Sparta, ale také Southampton. Angličané totiž bojují o postup ze skupiny, ze kterého se ale budou radovat pouze v případě, že na pražské Letné zvítězí.

„Víme, že tři body znamenají jistý postup, a samozřejmě bychom se rádi kvalifikovali už nyní,“ přiznal na středeční tiskové konferenci kouč Southamptonu, Claude Puel.

Mimo zápasu se Spartou anglický tým čeká ještě domácí duel s Hapoelem, a tak pokud by Saints na Letné zvítězili, mohli by směle pomýšlet na vítězství ve skupině.

„Věříme, že na to máme. Možná jsme si v průběhu základní skupiny zasloužili více bodů, ale nevidím důvod, proč bychom nemohli vyhrát zbývající dva zápasy a skončit první,“ uvedl útočník našeho čtvrtečního soupeře Shane Long.

Long i Puel však tuší, že je na letenském stadionu ve čtvrtek nečeká snadný úkol.

„Sparta je jiný tým, než ten, který jsme porazili. Získali hodně sebevědomí a pro nás to bude velká zkouška. Takové kluby mají skvělé fanoušky a myslím, že nás čeká něco jako v Izraeli. Na takovémto tradičním stadionu musíte bojovat ze všech sil a být připraven,“ ví Long.

„Je to dobře takticky vybavený tým, který hraje dobře z bloku a dokáže rychle měnit způsob hry,“ všiml si Puel.

Anglickým týmům často dělá problémy skloubit náročnou domácí soutěž s bitvami v evropských pohárech, pro Southampton to však tak úplně neplatí.

„Není to snadné, ale snažíme se udržet rovnováhu v týmu a dáváme prostor mladým hráčům. Je totiž důležité neztrácet čerstvost, protože takový program je náročný jak fyzicky, tak psychicky,“ vysvětloval Puel, jak se vyrovnává s nabitým kalendářem svého týmu.

„Vždy se snažím poslat na hřiště to nejlepší, ale musím brát v potaz i zápasy, které následují. Všechna utkání jsou důležitá, ale nemůžeme všechna vyhrát se stejnou sestavou,“ připomněl Puel, který se na Letné bude muset obejít bez opor Fonteho a Tadiće. Oba léčí svá zranění a do Prahy vůbec neodcestovali.

Čtsa, zdroj: www.sparta.cz foto cpa,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru