Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Los ME 2017 „21“: Německo, Dánsko a Itálie

Los ME 2017 „21“: Německo, Dánsko a Itálie

Reprezentace do 21 let zná soupeře na mistrovství Evropy 2017. Los v Krakově ji poslal do těžké skupiny C spolu s Německem, Dánskem a Itálií.

Zápasy C skupiny se budou hrát 18., 21. a 24. června 2017 v Krakově a v Tychách. Český výběr začne 18. června s Německem, 21. června se utká s Itálií a za další tři dny uzavře vystoupení ve skupině proti Dánsku.

„Zajímavé je, že se potkáváme se dvěma stejnými soupeři jako před dvěma lety na šampionátu u nás. Takže to bude proti Německu a Dánsku jakási odveta, i když už s jinými hráči,“ řekl trenér Vítězslav Lavička, který se slavnostního losování zúčastnil společně s manažerem Jaromírem Šeterlem, vedoucí týmu Terezou Šílovou a tiskovým mluvčím Jaroslavem Kolářem. Los si Lavička do jisté míry pochvaloval.

„Přáli jsme si skupinu C, protože hraje své zápasy nejblíž českých hranic. Doufáme, že to udělalo radost i fanouškům, a že nás podpoří v hojném počtu,“ přeje si Lavička.

O síle soupeřů pochopitelně nepochybuje. „Německo neztratilo v kvalifikaci ani bod a je jedním z největších favoritů celého turnaje, Dánsko se dostalo na posledním mistrovství do semifinále a i poslední kvalifikaci zvládlo suverénně a Itálie je na velkých turnajích silná vždycky,“ řekl Lavička.

Ve skupině A narazí Slovensko s českým trenérem Pavlem Hapalem na Polsko, Anglii a obhájce titulu ze Švédska. V „béčku“ se potkají Portugalsko, Srbsko, Španělsko a nováček Makedonie. Šampionát se bude hrát od 16. do 30. června, do semifinále postoupí vítězové skupin a nejlepší tým z druhých míst.

Česká jednadvacítka se na Euru představí posedmé. Největším úspěchem je zisk titulu z roku 2002, o dva roky dřív došla do finále. V roce 1996 vypadla ve čtvrtfinále a v roce 2007 neprošla ze skupiny. Před pěti lety obsadila čtvrtou příčku a na posledním šampionátu v roce 2015 skončila v domácím prostředí ve skupině.

Rozlosování ME 2017 hráčů do 21 let:

Skupina A: Polsko, Slovensko, Anglie, Švédsko Skupina B: Portugal, Srbsko, Španělsko, Makedonie Skupina C: Německo, Česká republika, Dánsko, Itálie

Program šampionátu:

  1. června: Polsko – Slovensko, Švédsko – Anglie.
  2. června: Portugalsko – Srbsko, Španělsko – Makedonie
  3. června: Německo – Česko, Dánsko – Itálie
  4.  června: Polsko – Švédsko, Slovensko – Anglie
  5.  června: Portugalsko – Španělsko, Srbsko – Makedonie
  6.  června: Německo – Dánsko, Česko – Itálie
  7.  června: Anglie – Polsko, Slovensko – Švédsko
  8.  června: Makedonie – Portugalsko, Srbsko – Španělsko
  9.  června: Itálie – Německo, Česko – Dánsko
  10.  června: semifinále
  11.  června: finále.

Čtsa, zdroj: www.fotbal.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru