Nacházíte se
Úvodní stránka > Hokej > Hokejová liga slaví 80leté výročí, Legendy v Síni slávy zahájili oslavy

Hokejová liga slaví 80leté výročí, Legendy v Síni slávy zahájili oslavy

Oslavy 80. výročí vzniku naší nejvyšší hokejové soutěže oficiálně začnou v neděli 4. prosince utkáním Sparty s Vítkovicemi v pražské O2 aréně, které odehraje Sparta ve speciálních dresech bez reklam, jenž jsou replikou černých dresů s písmenem  S na prsou. Takové dresy měli  jejich předchůdci právě při prvním ligovém utkání v lednu 1937. Sparťané si zároveň  připomenou 113 let od založení klubu.

V období od 4. prosince do 13. ledna příštího roku  se budou stadióny postupně zahalovat do retro hávu. Některá mužstva nastoupí ve speciálních dresech, které budou vzpomínkou na slavnou minulost. Kluby k čestné buly budou zvát své hokejové legendy.

05-7235A ve čtvrtek s mnoha legendami jsme se mohli setkat v pražské Síni slávy českého hokeje, aby si  připomněli slavnou historii ligové soutěže a zahájili oslavy. Kdy se dá vidět tak skvělá sestava: Bříza, Hašek, Holeček – Pospíšil, F.Kaberle st.- Vimmer, Nový, Karas- Martinec, Novák, B. Štastný – Hrdina, Klapáč, Černík, Farda?

Oslavovat mohou i kluby, které významně promlouvaly do historie hokejové soutěže, tedy HC Slavia Praha, HC České Budějovice, HC Dukla Jihlava a HC Vsetín.

http://cslh.cz/clanek/2944-nekolik-cisel-z-historie-nejvyssi-souteze-ktera-slavi-80-vyroci.html

http://cslh.cz/clanek/2945-planovane-aktivity-k-80-letum-ligoveho-hokeje.html

http://cslh.cz/clanek/2946-nejvetsi-udalost-a-legendarni-petka-80-let-.html

ČTSA(ph), foto bpa,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru