Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta se posunula na třetí příčku v tabulce!

Sparta se posunula na třetí příčku v tabulce!

Sparta v posledním podzimním ligovém zápase 16. kola e.Pojistení.cz liga porazila Teplice 2:1. Za domácí celek se trefil v prvním poločase Michal Kadlec, ve druhém pojistil výhru David Lafata. Za teplický tým snížil v závěru David Vaněček. Sparťané se po vítězství posunuli na třetí příčku ligové tabulky a zároveň si vylepšili výchozí pozici do jarní části ligové sezony.

Sparta nastoupila do zápasu ve stejném složení jako v Evropské lize proti Southamptonu, s jedinou změnou, do základní sestavy se vrátil po zranění Aleš Čermák, který nahradil zraněného Daniela Holzera. Na lavičku usedl po dlouhodobé rehabilitaci Ondřej Zahustel, uzdravený brankář David Bičík a Sáček.

Domácí začali velice důrazně a během tří minut si tlakem vynutili dva rohové kopy, naopak tepličtí se zaměřili na rychlé brejkové situace, které končili na polovině domácího celku.

V následujících minutách se oboustranně přelévala hra z jedné strany na druhou, ale bez finálního zakončení, neboť jakákoliv snaha obou týmů převážně končila na hranici velkého vápna nepřesnou přihrávkou nebo zbytečnou ztrátou míče.

První gólová šance sparťanů se zrodila v 30. minutě, kdy střela Lukáše Marečka po centru z velkého vápna zlikvidoval brankář Grigar.

3.12.2016 Prah / ČR/ sport/ fotbal/ AC SPARTA PRAHA/ FK TEPLICE/ 2:1 foto CPA
3.12.2016 Prah / ČR/ sport/ fotbal/ AC SPARTA PRAHA/ FK TEPLICE/ 2:1
foto CPA

Po sedmi minutách se po neustálém obléhání hostující branky konečně fanoušci Sparty dočkali gólu z rohového kopu, když se ve skrumáži z malého vápna prosadil hlavou Michal Kadlec, který si připsal po květnovém příchodu na Letnou první ligový gól 1:0.

Závěr prvního poločasu se odehrál bez brankových příležitostí, přestože se tepličtí snažili o vyrovnání, ale domácí obrana jednogólové vedení uhlídala.

Po změně stran se obraz hry nezměnil, Sparta se opět snažila rychlými protiútoky pojistit vedení, hosté hrozili brejky, které převážně končily před hranicí velkého vápna.

V 57. minutě po hrubé chybě hostující obrany na vlastní polovině se dostal k míči Pulkrab, který poslal do samostatného úniku Lafatu, ten zvýšil podél vyběhnuvšího gólmana na 2:0. Zároveň kapitán Sparty vsítil desátou branku v ligové sezoně, tím se dotáhl na první místo tabulky střelců, o které se dělí s Michalem Škodou z brněnské Zbrojovky.

V dalších minutách měli sparťané zápas pod kontrolou. Třetí gól mohl přidat Juliš, jehož střela po souboji s Vondráškem, skončila nad brankou. Následná hlavička střídajícího Mustedanagiče těsně nad břevnem. Na druhé straně hosté dvakrát zahrozili, jenže střelecky se neprosadili. Přesto v závěru zápasu snížil z rohového kopu hostující Vaněček, ale na zisk aspoň jednoho bodu už Severočeši neměli.

Sparta si zaslouženě připsala v lize čtvrté domácí vítězství za sebou a zároveň se připravila na čtvrteční poslední zápas ve skupině v Evropské lize na hřišti Interu Milán, který již neovlivní jistý postup do jarního play off evropské soutěže. Naopak Teplice venku po třech zápasech prohrály a v ligové tabulce jsou šesté.

„Začátek byl oboustranně opatrný, ale my jsme si pomohli standardní situací. Druhý poločas jsme byli aktivnější, to jsme využili a David Lafata skóroval. Škoda, že jsme závěr nepohlídali, byli jsme nedůslední při standardce soupeře. Jsme velice rádi, že jsme zápas zvládli a zároveň se přiblížili k týmům na první a druhé příčce. Víme, že jsme se dost v průběhu podzimu potýkali se zraněními, takže musím smeknout před hráči, kteří byli zdravotně v pořádku. Děkuji, že nás podrželi a nakonec vybojovali v tabulce výhodnou pozici,“ řekl po zápase na tiskové konferenci Zdeněk Svoboda trenér Sparty.  

„Jsem zklamán, protože jsme v prvním poločase inkasovali lacinou branku, přestože jsme si následně vytvořili brankové situace, musím přiznat, že Sparta byla po herní stránce lepší a silnější na míči. Ve druhém poločase Sparta změnila hru a hrála, co potřebovala, jenže my jsme měli problém se dostat před branku. Další gól jsme opět dostali po individuální chybě, přesto se nám podařilo zápas zdramatizovat, ale Sparta nakonec vyhrála zaslouženě,“ zhodnotil Daniel Šmejkal trenér Teplic.

AC Sparta Praha – FK Teplice 2:1 (1:0)

Branky: 37. Michal Kadlec, 57. Lafata – 89. Vaněček. Rozhodčí: Jílek – Melichar, Hájek. ŽK: Čermák, Pulkrab, Holek – Vaněček, Krob. Diváci: 7 522.

Sparta: Koubek – Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Costa – Juliš, Holek, Mareček, Čermák (75. Sáček) – Lafata (83. Mustedanagič), Pulkrab (57. Zahustel). Trenér: Svoboda.

Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Ljevakovič, Krob – Fillo, Soungole (86. Vachoušek), Kučera, Urma (62. Červenka) – Hora (82. Potočný), Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Čtsa, kc, foto cpa,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru