Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Výsledky 30. kola první ligy – Slavie vybojovala titul

Výsledky 30. kola první ligy – Slavie vybojovala titul

Fotbalisté Slavie získali po osmi letech mistrovský ligový titul. V závěrečném 30. kole nejvyšší české fotbalové soutěže porazili na pražském Strahově Zbrojovku Brno 4:0 a zároveň si udrželi v čele tabulky dvoubodový náskok před obhájcem trofeje Viktorku Plzeň. Slavisté rozhodli o vítězství už v prvním poločase, kdy se během tří minut trefili Michal Frydrych a Stanislav Tecl, který po přestávce přidal svůj druhý gól. Skóre zápasu uzavřel přesně umístněnou střelou k tyči z dvaceti metrů Michael Ngadeu.

SK Slavia Praha – FC Zbrojovka Brno 4:0 (2:0)

Branky: 30. a 58. Tecl, 27. Frydrych, 68. Ngadeu. Rozhodčí: Proske – Kubr, Kříž. ŽK: Škoda, Flo (oba Slavia). Diváci: 12 300 (vyprodáno).

Fotbalisté Hradce Králové se v posledním ligovém kole rozloučili s nejvyšší fotbalovou soutěží vítězstvím nad Bohemians 1905 1:0. Výhru východočeského celku, který opět po roce v první lize sestoupil do druhé ligy, zařídil nadějný osmnáctiletý obránce František Čech.

FC Hradec Králové – Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)

Branka: 84. Čech. Rozhodčí: Matějček – Urban, Vlček. ŽK: Martan, Vlkanova, Čech – Blecha. Diváci: 1 495.

Fotbalisté Teplic, přes velkou snahu o vítězství nad Duklou, hrát předkolo Evropské ligy nebudou. Když poslední ligový zápas 30. kola proti Pražanům nezvládli a prohráli 0:1. Nakonec skončili na pátém místě tabulky o bod za Mladou Boleslaví, která obdržela v Liberci čtyři góly. V průběhu zápasu Dukla převážně bránila, přesto čekala na brejky, které zúročili v závěru vítězstvím po akci, gólem Dominika Preislera.

Teplice – Dukla 0:1 (0:0)

Gól: 90.+4 Preisler. Rozhodčí: Houdek – Nádvorník, Kotík. ŽK: Jeřábek – Kušnír, Šimůnek, Miloševič, Olayinka, Preisler. Diváci: 10.125.

Fotbalisté Sparty remizovali v posledním ligovém kole v Uherském Hradišti se Slováckem 1:1. Oba góly padly až po změně stran, když vedoucí branku pražského týmu vstřelil v 68. minutě střídající Lukáš Juliš, o čtyři minuty později vyrovnal po chybě sparťanské obrany Veliče Šumulikoski. Slovácko se tak po čtrnácti remízách vyrovnalo Brnu.

1. FC Slovácko – Sparta Praha 1:1 (0:0)

Branky: 72. Šumulikoski – 68. Juliš. Rozhodčí: Ginzel – Mokrusch, Caletka. ŽK: Reinberk – Vácha. M. Kadlec. Diváci: 6 082.

Premiérová ligová sezona v posledním zápase 30. kola nevyšla Karviné, když doma prohrála 0:2 s Jabloncem. Severočeši tak po dobrém výkonu bodovali popáté za sebou. Oba vítězné góly vsítil Martin Doležal. V tabulce obsadil Jablonec konečné osmé místo, Karviná skončila desátá.

MFK Karviná – FK Jablonec 0:2 (0:1)

Branky: 6. a 55. Doležal. Rozhodčí: Nenadál – Peřina, Horák. ŽK: Kysela (Jablonec). Diváci: 3 228.

Fotbalisté Příbrami nedokázali v posledním zápase ligy doma vyhrát a tak se rozloučili s nejvyšší ligou porážkou 0:2 se Zlínem. Překvapivý vítěz domácího poháru si připsal druhou jarní výhru a skončil na šesté příčce v tabulce. Góly zařídil Robert Bartolomeu a Vukadin Vukadinovič.

1. FK Příbram – FC Fastav Zlín 0:2 (0:1)

Branky: 14. Bartolomeu, 52. Vukadinovič. Rozhodčí: Machálek – Hájek, Poživil. Diváci: 1 118.

Fotbalisté Plzně neobhájili loňský mistrovský titul, přestože v posledním 30. kole první ligy doma porazili Jihlavu 2:0, jenže pražská Slavia vyhrála doma nad Brnem 4:0 a zároveň potvrdila v čele tabulky dvoubodový náskok před Plzní. V plzeňské Dossan areně se trefil tečovaným míčem Marek Bakoš, v závěru zápasu si připsal vlastní branku David Štěpánek. Hlavní trenér Zdeněk Bečka se s A týmem Plzně rozloučil vítězně, od nového ročníku 2017 – 2018 převezme západočeský tým opět Pavel Vrba.

FC Viktoria Plzeň – FC Vysočina Jihlava 2:0 (1:0)

Branky: 14. a 88. vlastní Štěpánek. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Pelikán. ŽK: Urdinov (Jihlava). Diváci: 10 493.

Fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli 0:4 v Liberci v posledním ligovém kole, přesto zůstávají na čtvrté příčce, která zaručuje účast v Evropské lize. Účast v evropské soutěži jim potvrdilo zaváhání Teplic, které nedokázaly porazit doma Duklu, neboť prohráli 0:1. Takže si Středočeši udrželi jednobodový náskok před Severočechy. Zaslouženou libereckou výhru zařídil dvěma góly Baroš, jednu branku přidal Milan Kerbr z penalty a Roman Potočný.

FC Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav 4:0 (2:0)

Branky: 26. a 60. Baroš, 32. Kerbr z pen., 56. Potočný. Rozhodčí: Marek – Antoníček, Kotalík. ŽK: Voltr – Levin. Diváci: 4 280.

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru