Nacházíte se
Úvodní stránka > Hokej > Sparta jasně zdolala Växjö 4:0 a je ve finále Ligy mistrů!

Sparta jasně zdolala Växjö 4:0 a je ve finále Ligy mistrů!

V pražské o2  slavili v úterý večer hokejisté Sparty s 12 tisíci diváků velký triumf. V klubové soutěži v novodobé historii českého hokeje  je postup Sparty do finále Ligy mistrů významným úspěchem. Způsob, jakým si v odvetě semifinále  poradila s druhým celkem švédské nejvyšší soutěže Växjö Lakekrs imponoval.

Vítězství 4:0 mohlo být ještě výraznější, ale tomu zabránil velmi dobrý brankář hostí Eriksson, který byl vyhlášen nejlepším hráčem mužstva, stejně jako spartánský gólman Pöpperle, který byl tentokrát k nepřekonání. A když se daří tak přeje i štěstí, jednou tyčka a jednou břevno zastavily vyhlídky Švédů o lepší výsledek.

Sparta - Växjö Lakers LMV atmosféře, připomínající velké boje na  světovém šampionátu v  Praze před dvěma lety, se  hráčům Sparty hrálo znamenitě, s výjimkou části třetí třetiny měli zápas pod  kontrolou. Jedině v 54. minutě za stavu 2:0 při oslabení bylo domácím horko. Švédové odvolali brankáře a snažili se o zvrat. Marně, obrana Sparty,  v čele s Pöpperlem odolala a poslední minuty střetnutí byly ódou na radost. Nejdřív, na pátý pokus vyšla Spartě přesilovka, korunovaná kapitánem Hlinkou a pak ještě po rychlém brejku a  dokonal dílo parádním blafákem Vrána.

Nyní ve finále čeká Spartu další švédský tým, vedoucí tým  ligy Frölunda.  Tedy do třetice Švédové, před Växjö  v osmifinále vyřadili Pražané čtvrté nejlepší švédské mužstvo HV 71, na jeho ledě zvítězili 5:0. Sparta nyní podala dobrou vizitku o naší extralize, neprávem nejednou podceňovaná.

Výsledky odvetných semifinálových zápasů Ligy mistrů

HC Sparta Praha – Växjö Lakers  4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Branky – nahrávky: 17. Klimek (Kalina, Hlinka), 31. Barinka (Uher), 57. Hlinka (Pech, Klimek), 59. Vrána (Klimek, Hlinka). Rozhodčí: Lemelin (Rakousko), Wehrli (Švýc.) – Ondráček, Špůr (oba ČR). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 12 136. První zápas: 2:1, postupuje Sparta.

HC Sparta Praha: Pöpperle – Eminger, Mikuš, Kalina, Švrček, Barinka, Piskáček, Nedomlel – Klimek, Hlinka, Vrána – Forman, Ihnačák, Netík – Kumstát, Pech, Řepík – Uher, Cingel, Kudrna. Trenér: Kalous.

Växjö Lakers: Eriksson – Holm, C. Rosén, Murphy, Lundberg, Bohm, Bailen, Högberg – Brodecki, Everberg, Fröberg – R. Rosén, Kiiskinen, Palola – Netterberg, Hennessy, Leino – Reddox, Carnbäck, Josefsson. Trenér: Hallam.

Fribourg Gottéron – Frölunda Indians  0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky – nahrávky: 13. Bergenheim (Ehn, Olofsson), 21. Tömmernes, 39. Figren (Bergenheim), 42. Grundström (Larsson, Lundqvist). První zápas: 1:5, postupuje Frölunda.

Finále Ligy mistrů:

úterý 7. února:

Frölunda Indians – HC Sparta Praha (čas není zatím upřesněn)

Čtsa, ph, foto hc sparta praha,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru