Nacházíte se
Úvodní stránka > Hokej > V. Růžička, Jelínek a Klok poprvé v národním týmu – Třetí test: Švédské hokejové hry

V. Růžička, Jelínek a Klok poprvé v národním týmu – Třetí test: Švédské hokejové hry

Od 9. do 12. února čeká naše národní mužstvo další turnaj EHT – Švédské hokejové hry v Göteborgu. Trenér Josef Jandač  dává poprvé šanci synům bývalých reprezentantů, útočníku V.Růžičkovi a P.Jelínkovi. Třetím nováčkem bude obránce Klok.

V nominaci jsou dva brankáři: J.Kovář z Čerepovce a Francouz z Čeljabinsku, obránci: Rutta(Chomutov), Dvořák (K.Vary), Kolář(Chabarovsk), Klok(Vítkovice), Šimek(Liberec), Polášek(Novosibirsk), Vitásek(Liberec) a Kundrátek(Bratislava), útočníci: Kämpf(Chomutov), Birner(Fribourg), Kubalík(Plzeň), Kašpar (Dynamo Moskva), Lenc( Ml. Boleslav), Jelínek(Liberec), J.Kovář(Magnitogorsk), Radil (Spartak Moskva), Hyka (Ml.Boleslav), Zohorna (Chabarovsk), Holík(Zlín) a Růžička(Chomutov).  V úvahu ještě přicházejí tři útočníci, především sparťané Vrána a Řepík, kteří by se měli k národnímu týmu připojit na zápasy s Finy a Rusy, ale až po finále Ligy mistrů Sparta – Frölunda.

Trenér Jandač zdůraznil, že před mistrovstvím světa chce v turnajích Evropské hokejové tour vyzkoušet co nejvíc hráčů, proto nyní nezařadil Jeřábka,Jordána, Horáka, zraněného Sobotku nebo Červenku, o jejichž kvalitách není pochyb. Rád by  v týmu viděl Sekáče, který nemohl hrát pro zranění v prvních dvou turnajích a nyní má jít na operaci s kotníkem.

Jandač hovořil také o problémech, které provázely tým před prosincovým turnajem v Moskvě. Vysoký počet zranění způsobil značné komplikace ve složení jednotlivých řad. Postěžoval si i  na kluby, které nejednou hledají omluvenky pro hráče, jako někdejší trenér v extralize leccos chápe, ale reprezentace by měla být nejen pro hráče, ale i pro  klub čest.

Reprezentanti odcestují do Švédska příští středu. Ve čtvrtek 9. února je čeká zápas se Švédy, v  pátek budou mít volno a o víkendu, 11. a 12. února, sehrají v poledních hodinách utkání s Finy a Rusy.

Po dvou turnajích EHT vedou Rusové s 15 body, Češi mají 9 bodů, Finové a Švédové po šesti bodech.

ČTSA(ph), foto,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru