Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Boleslav přemohla přední maďarský tým!

Boleslav přemohla přední maďarský tým!

Boleslavští v druhém utkání zahraničního soustředění, které se hrálo v severomaďarském Lipotu, porazili soupeře z třetí příčky dvanáctičlenné maďarské OTP ligy. Bohužel ani na druhý pokus se nenaplnilo jejich očekávání hry na přírodní trávě a duel s maďarským týmem se uskutečnil opět na umělé trávě, jako předchozí zápas v Rakousku proti slovenské Trnavě.

Proslulý maďarský klub FC Vasas Budapest existuje od roku 1911 a je šestinásobným maďarským mistrem. V nejvyšší maďarské OTP lize je aktuálně třetí se shodným bodovým ziskem jako druhý budapešťský Honvéd FC a první székesfehérvárský Videoton FC. Tato vedoucí trojice má čtyřbodový náskok před obhájcem titulu budapešťským Ferencvárosi TC na čtvrté příčce.

Do utkání vstoupily oba týmy se snahou kontrolovat hru krátkými přihrávkami a pět minut se nikdo k ohrožení soupeřovy branky nedostal. V 7. minutě Vukadinovičův centr Chramosta usměrnil hlavou do brankáře a o minutu později si Boleslavští vynutili první rohový kop, který však rozehráli na krátko a budapešťskou branku neohrozili. Ve 13. minutě Marešův vysoko rozehraný trestný kop snadno stáhnul maďarský gólman. Z mírného boleslavského tlaku se budapešťský tým dostal v 17. minutě, ale jeho útok skončil střelou mimo Vejmolovu branku.

Ve 20. minutě Takács vystihl soupeřovu rozehrávku, míč se dostal k Marešovi, který skvěle přihrál Přikrylovi a ten povedenou střelou, která se od tyče odrazila do branky, otevřel skóre utkání – 0:1.

Jan Chramosta (2)Ve 29. minutě budapešťská defenzíva ubránila soupeřův roh, ale vzápětí Boleslav získala další standardní situaci, bohužel Mareš trestným kopem z dvaadvaceti metrů branku minul. Ve 33. minutě boleslavská obrana odvrátila soupeřův trestný kop za cenu rohu, který rázným zákrokem u bližší tyče zlikvidoval Vejmola.

Ve 36. minutě Pauschek na kraji vlastní šestnáctky nešikovně povalil protihráče a nařízenou penaltu proměnil Ádám ve vyrovnání – 1:1. I přes oboustranné úsilí ve zbylém čase prvního poločasu už žádná ofenzivní akce úspěchem neskončila.

Druhý poločas začal boleslavským trestňákem bez využití. V 50. minutě po rozehrání boleslavského rohu Jánoš volejem o metr minul budapešťskou branku. V 56. minutě na levé straně Matějovským založený nadějný atak předčasně skončil Fabiánovým ofsajdem. V 57. minutě po Šedově zákroku získal Vasas roh, ale nevyužil ho.

V 60. minutě na Matějovského rohový kop Takács vyskočil u bližší tyče v pravý okamžik a hlavou vrátil Boleslavi vedení – 1:2. Než hráči Vasasu po obdrženém druhém gólu zahájili opět hru, tak boleslavský trenér vystřídal a jedním ze třech hráčů, které čerstvě poslal do hry, byl i Golgol Mebrahtu.

V 62. minutě budapešťskou nepřesnost v rozehrávce Boleslavští vystihli, Nečas vyrazil do rychlého útoku a před brankou přihrál Golgol Mebrahtovi, který při svém prvním kontaktu s míčem zvýšil snadno boleslavské vedení na 1:3.

boleslav - vasas budapest příprava 3V 72. minutě z Matějovského rohového kopu Fabián pálil volejem nad soupeřovu branku. V 78. minutě Fabiánův centr obrana Vasasu odvrátila jen k Fleišmanovi, jehož střelu k pravé tyči brankář chytil. V příští minutě slibný boleslavský útok skončil nezdarem, neboť Levinovu kolmou přihrávku Mebrahtu nezachytil.

V 80. minutě Mebrahtu sám před brankou nastřelil budapešťského gólmana. V 84. minutě boleslavští obránci odvrátili Adamův trestný kop od pravé postranní lajny. V předposlední minutě Boleslavští zaútočili po levé straně, získali roh, který však rozehráli na krátko a soupeřova brankáře vůbec nezaměstnali. Naopak umožnili Vasasu zaútočit, soupeř se naštěstí neprosadil. A tak zápas hraný za chladného a mlhavého počasí skončil boleslavskou výhrou o dva góly.

FC Vasas Budapest – FK Mladá Boleslav 1:3 (1:1)

Góly: 34. Ádám (z pokutového kopu) – 20. Přikryl, 60. Takács, 62. Golgol Mebrahtu.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Vejmola – Pauschek, Da Silva, Stronati, Keresteš – Takács, Mareš – Vukadinovič, Valenta, Přikryl – Chramosta.

Sestava FK Mladá Boleslav ve II. poločase: Šeda – Jánoš, Čmovš, Stronati (61. Hůlka), Fleišman – Takács (61. Levin), Matějovský – Nečas, Chramosta (61. Mebrahtu), Fabián – Železník.

Sestava FC Vasas Budapest: Nagy – Burmeister (77. Ferenczi), Korcsmár, Risztevszki – Murka, James, Berecz, Hangya – Ádám, Saglik, Gaál (68. Király).

Jiří Koros, manažer komunikace FKMB,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru