Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Bitvu v Edenu rozhodl v 88. minutě novopečený otec Frydrych, Slavia vyhrála 1:0

Bitvu v Edenu rozhodl v 88. minutě novopečený otec Frydrych, Slavia vyhrála 1:0

Zápas dvou nejlepších týmů e.Pojištení.cz v 19. kole ligy byl na stadiónu v Edenu  před více než devatenácti tisíci diváků neúprosným, taktickým bojem, který vyvrcholil v závěru zápasu, kdy Plzeň, oslabená o vyloučeného Řezníka neodolala tlaku Slavie.

Úsílí, 15. kol neporažené Slavie, korunoval v 88. minutě obránce Frydrych, který po kopu z rohu hlavou překonal výborného brankáře Kozáčika. „Nemohl jsem lépe oslavit narození dcery“, řekl po utkání Michal Frydrych, který už dvacet minut před  koncem zápasu  hlavičkoval přesně k tyči, ale brankář Kozáčik se vyznamenal bravurním zákrokem a uchránil v té době plzeňskou branku od pohromy.

slavie - plzeňCPA_7806V nedělním utkání víc než  hezkého fotbalu byly úporné bitvy o každý míč, často docházelo ke srážkám a tvrdým  zákrokům, takže rozhodčí Příhoda ukázal celkem sedm žlutých karet, z toho pět hráčům Viktorie, navíc v 71. minutě předčasně poslal do šaten po druhé žluté kartě plzeňského Řezníka.

A právě hra v početní převaze byla pro slávisty signálem k velké ofenzívě, kdy několikrát gól visel ve vzduchu.  Hodně k tomu přispěli střídající, útočně naladění  Mešanovič a  Tecl, ale nakonec rozhodující gól musel dát obránce.

Vítězství Slavie, která vede o čtyři body před Plzní, která má ovšem k dobru odložený zápas s Bohemians, bylo zasloužené. Absolutorium si zaslouží za hru ve druhém poločase a než padla branka si vytvořila nejméně čtyři gólové šance,  zejména  Škoda, který obešel Hubníka a kolem padajícího gólmana Kozáčika jeho lob nedoletěl do sítě, anebo stoper Deli v těsné blízkosti branky nedokázal skórovat.

Zato  hosté, v poli hrající mnohem přesněji než slávisté, byli před soupeřovou brankou neškodní, měli pouze jednu velkou příležitost po chybě Deliho. Střelu Petržely, ale brankář Pavlenka vytěsnil a navíc se ještě sportovně přiznal, že míč tečoval na roh.

Po utkání propukly  v hledišti bouřlivé oslavy, vítězní slávisté před fanoušky slavili tak nadšeně, jako kdyby už titul mistra ligy měli v kapse. Avšak čeká je ještě perných 11. kol, v sázce je 33 bodů!  Stále ve hře o titul je ještě Viktorie, přestože ve třech zápasech dala pouze jeden gól, což dokazuje momentální krizi. Nemusí však trvat dlouho. A  nelze odepisovat ani Spartu, i když nezáří. Zatím však  v jarní části soutěže získala o dva body víc než Plzeň!

„Vstup do zápasu nebyl úplně optimální, neboť z naší strany tam byla určitá nervozita a Plzeň byla na míči klidnější. Přesto nás hnala touha o vítězství. V první půli to byla spíš taktická bitva, ale v závěru poločasu jsme se osmělili. V druhé půli jsme měli několik šancí na vstřelení gólu, ale nakonec to tam v 88. minutě spadlo. Myslím si, že to vítězství bylo zcela zasloužené, nevzpomínám si, že by Plzeň měla vyloženou gólovou šanci. Bylo hodně vidět, že kluci chtějí výhru. Změnili jsme rozestavení, ale to vyloučení to výrazně ovlivnilo, přesto hráči, kteří přišli, to dost oživili. Byl to zápas, který nám napověděl, že jdeme správným směrem. Sice nás to posunulo blíž k případnému titulu, zejména to máme ve svých rukách. Je to ale strašně daleko, ještě je ve hře 33 bodů. Když budou dál body naskakovat a budeme poctivě hrát produktivně, může to dopadnout úspěšně,“ zhodnotil zápas spokojeně Jaroslav Šilhavý trenér Slavie.  

„Chtěli jsme soupeře neustále napadat, vystupovat proti hráčům, což se nám v prvním poločase dařilo. Dokázali jsme Slavii eliminovat a zejména chodit do brejkových situací, je velká škoda, že je nedokážeme hlavně venku lépe zúročit. Ve druhém poločase přešel soupeř na rozestavění čtyři čtyři dva, takže jsme měli o jednoho hráče víc na hřišti. Šli jsme do brejkové situace, přesto jsme se dostali do nevýhody. Hráč, který se snaží jít do útoku, přesto dostane dvakrát žlutou kartu a tím hodně oslabí mužstvo. Z naší strany to byla fatální chyba. Všichni víme, že v takových zápasech rozhodují maličkosti a my je připravíme soupeři na případné zakončení. Zápas byl velice náročný, soupeř měl každopádně výškovou převahu a o jednoho hráče navíc, bohužel v závěru zápasu jsme dostali gól z rohu. Slavia se tak dostala do určité bodové výhody, ale ve hře je ještě velký počet bodů. My se potřebujeme, ale rychle oklepat. Uvidíme dál, jak dokážeme zvládnout podzimní dohrávku s Bohemians 1905,“ řekl po zápase zklamaně Roman Pivarník trenér Plzně.

Je to nejdůležitější gól mé fotbalové kariéry,“ řekl po utkání novinářům Frydrych, pro kterého to byla jubilejní desátá trefa v lize. Se svými spoluhráči ji oslavil dětskou kolébkou, která byla věnována čerstvě narozené dceři, z čehož má obrovskou radost.

„Gól jsem věnoval ženě a dceři. Kluci mi k tomu hodně pomohli a oslavili jsme to spolu. Měl jsem to v plánu už před zápasem, ale góly nedávám často, tak jsem si nebyl jistý, jestli k tomu budu mít v průběhu zápasu příležitost. Nakonec jsem moc rád, že to vyšlo a mohu se radovat,“ radoval se pravý obránce Slavie.

SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

Branka: 88. Frydrych. Rozhodčí: Příhoda – Nádvorník, Dobrovolný.  ŽK: Hušbauer, Sýkora – Řezník, Hořava, Limberský, Bakoš, Zeman.  ČK: 71. Řezník (Pl.,) Diváci: 19 084.

Slavia: Pavlenka – Frydrych, Lüftner, Deli, Flo – Hušbauer (90. Ščuk), Ngadeu – Sýkora, Barák (69. Mešanovič), Zmrhal (81. Tecl) – Škoda. Trenér: Šilhavý.

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Hromada, Hrošovský – Petržela (74. Matějů), Hořava, Zeman (87. Kovařík) – Krmenčík (69. Bakoš). Trenér: Pivarník.

Čtsa, ph., kc., foto cpa,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru