Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta vybojovala tvrdě tři body

Sparta vybojovala tvrdě tři body

Sparťané v 19. kole e. Pojisteni.cz liga porazili na pražské Letné v derby Duklu 1:0. Vítěznou branku vsítil po pěti minutách hry Josef Šural.

Sparta přivítala v Generali areně svého dlouholetého soupeře pražskou Duklu, která se netajil tím, že chce opět bodovat v úvodu jarní části ligy. Naopak Sparta se musela herně zvednout, neboť v minulém kole prohrála po průměrném výkonu v Jablonci. To se zejména ve druhém poločase nedařilo.

Sparta nastoupila do zápasu oproti minulému zápasu v Jablonci k nepoznání. Od začátku nastoupili v základní sestavě uzdravený Šural a Václav Kadlec, rekonvalescenti Mareček s Holzerem, kteří byli připraveni na střídačce. Šanci dostal hned od začátku při zranění Costy obránce Matěj Hybš.

Utkání začali sparťané velice důrazně a již v 5. minutě se ujali vedení přesně umístněnou střelou Šurala k levé tyči z hranice velkého vápna 1:0,

Dukla se sice snažila v dalších minutách o vyrovnání, ale jejich snaha převážně končila na polovině domácího týmu, kde pod tlakem ztrácela po nepřesné přihrávce míč. Přesto zahrozila v 27. minutě, jenže tvrdou střelu Šimůnka z pravé strany vápna zlikvidoval dobrým zákrokem brankář Koubek.

V poslední čtvrt hodině prvního poločasu se obraz hry nepatrně změnil, Dukla se snažila dostat sparťany pod tlak a vyrovnat, jenže jejich pokusy z nakopávaných míčů do velkého vápna, domácí obrana úspěšně odvracela.

V nastavení kopala Sparta rohový kop, který Dukla odvrátila a tak skončil první poločas zaslouženě jednogólovým vedením domácího týmu.

Hned v úvodu druhého poločasu Dukla zahrozila, nejprve Olayinka přihrál míč Tetourovi, jeho nebezpečná střela z vápna skončila vysoko nad brankou.

Na druhé straně odpověděla Sparta po centru z levé strany tvrdou střelou Néstora bez přípravy, ale byla nepřesná. Následně gólovou šanci Šurala vychytal brankář Rada.

sparta - dukla CPA_7578Další šanci si vypracovali sparťané v 58. minutě, kdy se dostal po ideální přihrávce mezi dva obránce do vyložené gólové šance Néstor, jenže trefil vyběhnuvšího gólmana Radu, ale odražený míč poslal zblízka Václav Kadlec vysoko nad branku.

V závěrečných minutách se Dukla se snažila o vyrovnání a její rychlé protiútoky byly velice nebezpečné, dobře si vedl brankář Koubek, který vyrazil nepříjemnou střelu Milošoviče, následně u pravé tyče Šural vykopl Štětinovu střelu do hřiště.

V samém závěru zápasu mohl zvýšit vedení po hezké akci Konaté, ale jeho snahu brankář Rada vychytal. Sparta se nakonec radovala, když zvítězila 1:0 a zároveň si připsala tři body.

„První poločas jsme promarnili zejména pohybem, mohli jsme být v některých případech aktivnější, přesnější a odvážnější. Druhý poločas vypadal jinak. Sparta sice měla první gólovou šanci, ale my jsme mohli následně skóre otočit. V závěru jsme hodně riskovali a šance se střídaly na obou stranách. V případě, že by to bylo spravedlivé, tak bychom bod uhráli, jenže Sparta vystřelila jednou na branku a vyhrála. Na Spartě bylo v průběhu zápasu vidět, že není v herní pohodě, ale jak dala gól, tak se držela hodně zpátky a tím nám dala velký prostor, abychom aspoň vyrovnali,“ zhodnotil Jaroslav Hynek trenér Dukly. 

„Nemáme vůbec klid na míči, v kombinaci se trápíme, ale na druhou stranu jsme potřebovali po zápase v Jablonci zvládnout výsledkově a to se nám nakonec povedlo. Víme, že hra nám drhne, chybí nám lehkost, takže to není úplně ono. Musíme se urychleně stabilizovat, rotujeme sestavu, protože hráči nám ze zdravotních důvodů opouští kádr. Zranil se Juliš, Costa. Máme zejména problém poskládat základní sestavu tak, jak bychom chtěli. Musíme rovněž tým co nejdříve konsolidovat, potřebujeme zdravé hráče, abychom mohli nastoupit do zápasu v optimální sestavě. To se nám v úvodu jarní části nedaří,“ řekl zklamaně Tomáš Požár trenér Sparty.  

AC Sparta Praha – FK Dukla Praha 1:0 (1:0)

Branky: 5. Šural. Rozhodčí: Hrubeš – Vysloužil, Arnošt. ŽK: Sáček, Lafata – Tetour. Diváci: 8 936.

Sparta: Koubek – Karavaev, Mazuch, Holek, Hybš – V. Kadlec (85. Holzer), Čermák, Sáček, Šural – Néstor (61. Mareček), Lafata (75. Konaté). Trenér: Tomáš Požár.

Dukla: Rada – Kušnír (72. Brandner), Štětina, Šimůnek, Podaný – Bezpalec (82. Edmond), Hanousek, Tetour (79. Bílovský) – Miloševič, Holenda, Olayinka. Trenér: Jaroslav Hynek.

Čtsa, kc, foto cpa,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru