Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta remizovala v generálce se Žilinou

Sparta remizovala v generálce se Žilinou

Sparťané v posledním přípravném utkání remizovali v Generali areně na pražské Letné s vedoucím celkem slovenské nejvyšší fotbalové soutěže Žilinou 1:1. Gól Sparty vstřelil v prvním poločase Michal Sáček, za hosty vyrovnal v závěru Nermin Haskič.

Do prvního poločasu nastoupil na postu levého obránce Costa, uprostřed zálohy Sáček a na hrotu útoku místo Davida Lafaty nadějný Lukáš Juliš.

Sparta si vypracovala první gólovou šanci již ve 3. minutě po centru Dočkala z pravé strany do vápna na Juliše, jeho střelu zneškodnil bez větších potíží brankář hostí Miloš Volešák.

V 15. minutě našel Konate po přihrávce na hranici velkého vápna nabíhajícího Juliše, který poslal míč do náruče brankáře Volešáka.

Do další šance se dostali sparťané v 23. minutě, kdy se po hezké kombinaci snažil Costa zblízka skórovat, jeho snahu vyrazil gólman hostí na rohový kop, z kterého Juliš hlavičkou přestřelil břevno.

Sparťané se dočkali vedení o tři minuty později, když centr z pravé strany se dostal k Néstorovi, jehož střelu brankář Volešák vyrazil, ale na dorážku Sáčka pod břevno již nestačil 1:0.

Na druhé straně zahrozili hosté v 35. minutě střelou Škvarka z velkého vápna, kterou brankář Koubek zlikvidoval. Následná střela Mráze skončila nad brankou.

V závěru prvního poločasu se blýsknul hezkými nůžkami Néstor, jenže míč trefil břevno a dorážející Juliš byl v ofsajdu.

Konate Tiemoko CPA_4407Sparta do druhého poločasu vystřídala kompletně celou jedenáctku a do gólové šance se dostala v 54. minutě střelou z voleje Lafaty po centru Čermáka, ale trefil brankáře.

V následujících minutách žilinští zpřesnili přihrávku a zvýšili herní aktivitu, jenže jejich snaha o vyrovnání končila převážně na velkém vápně po důrazné hře sparťanské obrany.

V 72. minutě se snažil navýšit vedení perfektní střelou z dvaceti metrů střídající Filip Havelka, ale trefil břevno.

Skóre zápasu se změnilo v 82. minutě v prospěch hostí z ojedinělé šance, kdy po centru z pravé strany se dostal k míči neatakován Haskič, který tečí překonal brankáře Bičíka 1:1.

V samotném závěru se mohli hráči Žiliny dostat do vedení, ale Škvarka po hrubé chybě brankáře Bičíka netrefil z pětadvaceti metrů prázdnou branku.

AC Sparta Praha – MŠK Žilina 1:1 (1:0)

Branky: 26. Sáček – 82. Haskič. Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Hrabovský. Diváci: 2 225.

Sparta: Koubek (46. Bičík) – Karavaev (69. Pavlík), Mazuch (46. Holek), M. Kadlec (64. Hybš), Costa (64. Vatajelu) – Néstor (Ch. Frýdek), Vácha (64. Havelka), Dočkal (46. Čermák), Sáček (46. Pulkrab), Konaté (69. Šural) – Juliš (46. Lafata). Trenér: Tomáš Požár.

Žilina: Volešák – Vavro, Králík, Holúbek, Herrera, Škvarka, Diaz, Hlohovský (83. Cocuic), Jankauskas (64. Jánošík), Káčer, Mráz (69. Haskič). Trenér: Adrián Gula.

Čtsa, kc, foto cpa,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru