Nacházíte se
Úvodní stránka > Olympijské hry > Zimní > Po zlatu ještě bronz Koukalové – Lapálie při střelbě připravily Gabi zřejmě o titul

Po zlatu ještě bronz Koukalové – Lapálie při střelbě připravily Gabi zřejmě o titul

Naše nejlepší biatlonistka Gabriela Koukalová  se na mistrovství světa v Hochfilzenu opět vyznamenala. Ve stihacím závodě, do něhož po vítězství ve sprintu odstartovala první, měla  při  první střelecké položce nehoráznou smůlu.

Zasekl se jí v malorážce náboj a pak dvakrát minula terč. Musela jet dvě  trestná kola, tedy o 300 metrů navíc, což ji zřejmě připravilo o druhý titul. Klobouk dolů za její úžasnou strhující jízdu v dalším průběhu závodu, na druhém a třetím úseku byla ze všech nejrychlejší. Probojovala se mezi nejlepší na medailovou pozici.

Nakonec  dojela třetí a ziskem bronzové medaile je spolu s vítězkou stíhacího závodu Němkou Dahlmeirovou nejúspěšnější závodnicí šampionátu. Z našich mužů si zaslouží pochvalu Ondřej Moravec, který si páté místo ze sprintu zopakoval i v nedělním stíhacím závodě, kdy jedna chyba na poslední střelbě ho stála bronzovou medaili.

Čtsa, ph., foto www.biatlon.cz

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru