Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta vybojovala výhru s Bohemkou!

Sparta vybojovala výhru s Bohemkou!

Sparta vstoupila do 17. kola jarní části ligy vítězně, když na pražské Letné porazila Bohemians 1905 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil ve 36. minutě Aleš Čermák.

Sparta nastoupila do malého pražského derby proti Bohemians s třemi změnami v základní sestavě oproti Evropské ligy v Rostově, Mazucha nahradil Holek, Váchu Aleš Čermák a Juliše kapitán David Lafata.

Naopak sestava hostujícího celku z vršovického Ďolíčku se podstatně změnila, když došlo k několika změnám v základním kádru.

Hned v úvodu předal generální ředitel Adam Kotalík k 70. narozeninám Vladimíru Károvi historický dres Sparty a květiny za jeho dlouholetou aktivní fotbalovou činnost v letenském týmu.

Jako první zahrozili v úvodu domácí po rychlém přenesení hry do velkého vápna, kde se dostal do šance Néstor, který netrefil přesně míč a Michal Kadlec, jehož hlavička z rohového kopu skončila nad brankou.

Po třech minutách se situace opakovala, když si Dočkal ve vápně zpracoval z levé strany centr Costy, ale jeho tvrdá střela skončila v rukavicích brankáře Berkovce.

Na druhé straně se Klokani snažili ohrozit domácí branku, ale jejich snaha končila nepřesnou přihrávkou a následně odvráceným rohovým kopem. Další nebezpečnou šanci Markoviče v 16. minutě sparťané zlikvidovali.

V dalších minutách se sice hra přelévala z jedné strany na druhou, ale převážně končila na velkém vápně ztrátou míče.

Ve 33. minutě po rychlé akci a následném centru Konateho z levé strany se snažil z blízka skórovat Nestor, jenže jeho střela se odrazila ze skrumáže na rohový kop.

Po třech minutách se sparťané ujímají vedení nádhernou střelou Čermáka z dvaceti metrů, která zapadla pod břevno 1:0. Bohemka odpověděla dvěma rohovými kopy, které nedokázala zúročit k vyrovnání.

Závěr prvního poločasu byl velice důrazný ze strany domácího celku, jenže bez navýšeného vedení.

19.2.2017 CR/PRAHA/ Sport/ fotbal/ AC Sparta Praha/ Bohemians Praha 1905/ fotbalova liga/ Foto:CPA
19.2.2017 CR/PRAHA/ Sport/ fotbal/ AC Sparta Praha/ Bohemians Praha 1905/ fotbalova liga/
Foto:CPA

Hned v úvodu po dvou minutách druhého poločasu se dostali vršovičtí po chybě domácí obrany do gólové šance, ale střelu Markoviče brankář Tomáš Koubek vyrazil.

Hosté po změně stran přidali na důrazu a aktivitě a moc nescházelo, aby vyrovnali po dvou chybách letenské obrany, která na poslední chvíli nebezpečí odvracela.

V závěrečných minutách se obraz hry podstatně změnil, sparťané se sice snažili přehrát hostující obranu, ale gólovou pojistku nepřidali po sólu střídajícího Juliše, který unikl ze středu hřiště na velké vápno, kde jeho následná tečovaná střela skončila vedle pravé tyče.

Rovněž Klokani si vypracovali několik nebezpečných gólových akcí a moc nescházelo, aby v 82. minutě vyrovnali, ale perfektním zákrokem brankář Koubek vychytal přímý kop.

Nakonec se z vydřeného vítězství a zisku tří bodů radovali sparťané.

AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)

Branka: 36. Čermák. Rozhodčí: Ardeleanu – Kotík, Antoníček. ŽK: Mašek, Švec, Havel. Diváci: 11392.

Sparta: Koubek – Karavaev, Holek, M. Kadlec, Costa – Néstor (68. Juliš), Sáček, Čermák (82. Vácha), Dočkal, Konaté – Lafata (86. Šural). Trenér: Tomáš Požár.

Bohemians: Berkovec – Dostál, Buchta, Krch, Švec, Havel – Hubínek, Jirásek, Mašek (73. Berger), Markovič (84. Luts), Bartek. Trenér: Miroslav Koubek.

Čtsa, kc, foto cpa,

 

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru