Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Zlínští Ševci na Letné porazili Příbram

Zlínští Ševci na Letné porazili Příbram

Fotbalisté Zlína zvládli vstup do nové sezony vítězně. V prvním kole ePojištění.cz ligy porazili v domácím prostředí Příbram 2:0. O vítězné branky se postarali oba stopeři, kdy ve 45. minutě poslal zlínské do vedení brankou do šaten Hájek. V 88. minutě potvrdil vítězství domácích Jugas.

Ševci začali zápas velmi aktivně a již ve 4. minutě ve výborné pozici špatně trefil míč Holík a Hnaníček následně rozvlnil boční síť. Naopak hosté sázeli na brejky, ve 12. minutě se snažil střelou z hranice velkého vápna skórovat Rezek, ale brankář Dostál pohotově jeho snahu vychytal. Po dalších minutách se dostal v 35. minutě do šance domácí Štípek, jenže v poslední chvíli netrefil přesně míč, který skončil nad brankou.

Ve 45. minutě se Letná už radovala z vedení, kdy po rohovém kopu se dostal do střelecké pozice obránce Tomáš Hájek a zakončil přesně umístněnou 1:0. Po změně stran začala Příbram aktivně, ale po deseti minutách opět dostali ševci hru pod kontrolu a v 88. minutě pečetili vítězství, když si zlínský stoper Jakub Jugas po úniku vyměnil míč s Jordanem a bez problému překonal brankáře Hrušku 2:0.

Po inkasovaném druhém gólu se Příbram herně zvedla, zvýšila důraz, naopak Zlín zpřesnil důrazně defenzivu a produkoval nakopávané míče na útočníka Poznara. Možnost k vyrovnání měl v 64. minutě Pilík, jeho tvrdá střela skončila nad brankou. V závěru zápasu se sice hosté snažili o vyrovnání, ale jejich snaha vyzněla naprázdno.

 „Soupeř měl hru postavenou na hráčích, Rezkovi a Pilíkovi, kteří udávali herní myšlenku, podařilo se nám je eliminovat, takže jsme už problémy neměli. V závěru zápasu hrál soupeř vabank, ale my jsme čekali na chybu, kterou jsme zúročili gólem ze standardní situace. A nakonec jsme zaslouženě zvítězili a vybojovali první tři body,“ řekl trenér Zlína Bohumil Páník. „Budujeme nový tým, takže jsme sáhli k velkému počtu změn. Ale nechci se vymlouvat. Mrzí mě, že jsme inkasovali branku v samém závěru prvního poločasu, přestože jsme se bránění věnovali ze standardních situací. Druhý poločas jsme byli aktivnější na balonu. Soupeř měl z důsledné defenzivy jednu brejkovou situaci, přesto nás potrestal druhým gólem. Obrana pracovala velmi dobře, například Chaluš odehrál na svůj věk fantastické utkání. Mareš, který minulou sezonu hrál v Budějovicích, kde moc nehrál, odvedl rovněž výborný výkon. Musíme být více kritičtí směrem k hráčům, neboť nás to stálo lepší výsledek,“ zhodnotil Martin Pulpit trenér Příbrami.

FC Fastav Zlín – 1. FK Příbram 2:0 (1:0)

Branky: 45. Hájek, 88. Jugas. Rozhodčí: Příhoda – Arnošt, Myška. ŽK: Chaluš, Tregler (oba Příbr.). Diváci: 2 336.

Fastav Zlín: Dostál – Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov – Hnaníček (57. Jordan), Živulič – Vukadinovič (84. Janíček), Holík, Štípek (73. Bartolomeu) – Poznar. Trenér: Páník.

Příbram: Hruška – Mareš, Chaluš, Nikolič, Ferrara – Tregler, Pilík (84. Bourenane) – Brandner (67. Mahmutovič), Rezek, Divíšek – Majtán. Trenér: Pulpit.

Čtsa, kc, foto ct.,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru