Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparťané v Evropské lize končí!

Sparťané v Evropské lize končí!

Sparta se Evropskou ligou rozloučila v odvetě domácí remízou 1:1. Do vedení se dostali hráči Rostova v úvodu gólem Poloza. Vyrovnání zařídil v závěru zápasu Vyacheslav Karavaev, přestože  sparťané dohrávali bez vyloučeného obránce Costy.

Sparta nastoupila do odvetného zápasu bez Bořka Dočkala. V základní sestavě nastoupil poprvé na jaře Matěj Pulkráb. Šanci dostal oproti prvnímu zápasu v Rusku Lukáš Juliš a Mario Holek s kapitánskou páskou, který nastoupil v prvním poločase ve středu zálohy.

Utkání začaly oba týmy velice opatrně, ale po několika minutách začali sparťané aktivně, naopak hosté chtěli překvapit dlouhými nákopy, které sparťanská obrana odvracela. Ale jako první gólově zahrozil Rostov, kdy Bukharov našel ve vápně lobem Poloze, který se uvolnil a přesně umístněnou střelou k tyči, skóroval a zároveň zmařil jakékoliv šance Sparty na postup 0:1.

Sparta se sice snažila v dalších minutách o vyrovnání, ale jejich snaha postrádala tvrdší důraz, přesnou přihrávkou a zcela zbytečně ztrácela míče.

Ve 28. minutě se do míče opřel z dvaceti metrů Karavaev, jeho střela trefila břevno Medvedevovy branky. Následně se snažil po centru z levé strany skórovat z blízka hlavou Čermák, jeho snaha skončila v náručí brankáře hostí.

Sparta - Rostov CPA_5989V závěru prvního poločasu došlo ve výskoku k souboji mezi Erokhinem a Matějem Pulkrábem, který zůstal ležet na zemi a po zranění hlavy musel opustit hřiště na nosítkách.

Hned v úvodu druhého poločasu mohla Sparta vyrovnat po centru z pravé strany, ale tři hráči nedokázali ve skrumáži poslat míč do sítě.

V 58. minutě další šance domácích z přímého kopu před branku, jenže následnou hlavičku Sáčka brankář hostí vychytal.

Sparta - Rostov CPA_5925Obraz hry se ve druhém poločase změnil, sparťané začali být důraznější a aktivnější a tak dostávali ruského soupeře pod tlak, ale zužitkovat ho nedokázali. Přesto mohli vyrovnat, když Karavaevův centr prošel k Julišovi, ale jeho hlavičku bez potíží zlikvidoval brankář Rostova.

V 67. minutě obdržel Costa druhou žlutou kartu a byl vyloučen, když fauloval pronikajícího hráče soupeře a tak Sparta dohrávala zápas v oslabení.

V 84. minutě se po neustálém tlaku nakonec Sparta radovala z vyrovnání, kdy Šural z pravé strany našel přihrávkou ve vápně Karavaeva, který se ideálně uvolnil a přesnou technickou střelou poslal míč do horního rohu branky 1:1.

AC Sparta Praha – FC Rostov 1:1 (0:1)

Branky: 84. Karavaev – 13. Poloz. Rozhodčí: Göcek – Eyisoy, Yilmaz – Ulusoy, Simsek (vš. Turecko). ŽK: Costa, Šural – Bukharov, Kalachev, Erokhin. ČK: Costa. Diváci: 13 413.

Sparta: Koubek – Karavaev, Mazuch (46. Havelka), M. Kadlec, Costa – Čermák, Holek, Sáček, Néstor (70. Hybš) – Juliš, Pulkrab (40. Šural).

Rostov: Medvedev – Kalachev, Mevlja, César Navas, Granat (70. Terentyev), Kudryashov – Noboa, Erokhin, Gatskan (46. Prepelita) – Bukharov (46. Azmoun), Poloz.

Čtsa, kc, foto cpa,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru