Nacházíte se
Úvodní stránka > Handicapovaní > PRAHA HOSTÍ INAS HALOVÉ MISTROVSTVÍ EVROPY V ATLETICE

PRAHA HOSTÍ INAS HALOVÉ MISTROVSTVÍ EVROPY V ATLETICE

V pražské atletické hale Otakara Jandery bylo v pátek 10. 3. slavnostně zahájeno INAS halové mistrovství Evropy v atletice.

Na tuto významnou událost sportovců s intelektovým postižením se do Prahy sjelo na sto dvacet sportovců ze čtrnácti zemí. Českou republiku bude zastupovat pětice zkušených reprezentantek, mezi nimiž budou k největším favoritkám patřit paralympijská účastnice Kateřina Husáková nebo Tereza Titěrová.

„Jako reprezentační trenér věřím všem atletkám, že se poperou o co nejlepší výkony a umístění. Finálová umístění budou určitě úspěch, a pokud se z toho podaří i boj o nějakou z medailí, tak jen a jen dobře,“ zůstává reprezentační trenér Michal Javůrek nohama na zemi. „Paralympijská účastnice Kateřina Husáková či Tereza Titěrová s Veronikou Skuhrovskou mají na finále, ale to se vše ukáže až v přímém souboji na oválu. Štafety jsou naše další možnost boje o pódium, kde máme do týmu další dvě naše účastnice Veroniku Votroubkovou a naši nejzkušenější Zuzanu Svátkovou,“ připomněl Michal Javůrek.

Halové mistrovství Evropy se v Praze uskutečnilo už před deseti lety, pro české barvy, které reprezentovalo osm atletů, skončilo bez medaile. Před čtyřmi lety hostila česká metropole dokonce mistrovství světa. Kompletní informace o šampionátu a také výsledky najdete na www.prague2017.org.

NEJLEPŠÍ HANDICAPOVANÝ SPORTOVEC ROKU NA ČT SPORT Česká televize dnes (10. 3.) přinese záznam slavnostního vyhlášení ankety Nejlepší handicapovaný sportovec České republiky a Prahy. V anketě, jejíž vítěze Český paralympijský výbor vyhlásil 21. února, získal celkové prvenství zlatý paralympijský plavec Arnošt Petráček.

Kateřina HusákováMezi nejúspěšnější pražské sportovce se probojovala jedna z reprezentantek na právě probíhajícím halovém ME v atletice Kateřina Husáková.

Vítěz ankety Arnošt Petráček získal kromě finanční odměny také automobil ŠKODA OCTAVIA COMBI k ročnímu užívání. Individuální úpravy vozu pro Arnošta provedli specialisté programu ŠKODA Handy.

Více fotografií od Martina Malého si můžete prohlédnout na oficiálním webu Českého paralympijského výboru, kde také najdete kompletní výsledky posledního ročníku ankety Nejlepší handicapovaný sportovec roku.

ČT sport přinese záznam galavečera dnes od 16:40, a zhlédnout ho je možné také online v archivu České televize.

Čtsa, Český paralympijský tým

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru