Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Viktorka remizovala s Teplicemi 2:2

Viktorka remizovala s Teplicemi 2:2

Téměř ideální fotbalové počasí provázelo úvodní hvizd sobotního utkání 22. kola ePojisteni.cz ligy mezi Viktorií Plzeň a Teplicemi. Trenér Roman Pivarník dopřál premiéru v základní sestavě Martinu Chrienovi, který měl podporovat na hrotu hrajícího Marka Bakoše.

V první šanci zápasu se v 8. minutě ocitl po Zemanově oslovení Marek Bakoš, gólman Chudý ve spolupráci s obranou ovšem jeho zakončení eliminoval. Odpovědět se pokusil o minutu později Tomáš Kučera, jenž v minulosti oblékal i plzeňský dres.

Před završením první desetiminutovky se pokusil přetavit stoprocentní šanci v branku hostující útočník Červenka, branku vybíhajícího Kozáčika ale přestřelil. Domácí hráči v následující pasáži zápasu nenechávali soupeře hrát a trpělivou kombinací se snažili ohrozit branku hostí. Kopicova střela se ovšem neujala a Bakošovo nedůrazné zakončení bez problémů zachytil Martin Chudý.

Zahrozili proto Tepličtí. Hora přihrával po dlouhém úniku Červenkovi, který v plzeňském vápně překvapil Hejdu a dostal se k zakončení. Matúš Kozáčik ale včas přečetl situaci a jistým zákrokem zachránil situaci. Ve správný čas na správném místě byl i v 38. minutě Lukáš Hejda, jenž včasným odkopem dostal míč z nebezpečného prostoru před brankou zpoza už překonaného plzeňského brankáře. Viktoriáni si v prvním poločase drželi územní převahu, brankově ji ale vyjádřit nedokázali.

Do druhého poločasu už nenastoupil Martin Chrien, jehož místo na trávníku zaujal Michael Krmenčík. V jeho začátku utekl přes tři čtvrtě hřiště hostující Nivaldo, po jehož přihrávce otevřel skóre Červenka. Od 50. minuty tak Viktoria prohrávala 0:1.

Následně nad plzeňským trávníkem zaplály emoce, které musel sudí Julínek uklidňovat za cenu žlutých karet pro domácího Bakoše i Jeřábka a Vondráška z týmu Teplic. Nepříjemný střet hlavami v pokutovém území srazil na trávník Hubníka s Vondráškem, oba naštěstí pokračovali v zápase bez větší újmy.

V 65. minutě utkání sáhl Roman Pivarník k dalšímu střídání, Kopice nahradil Janem Kovaříkem. K hlavičce v pokutovém území se o dvě minuty později dostal Radim Řezník, ale za malým vápnem poslal míč nad břevno, stejným směrem zamířil i Hořavův pokus po sedmdesáti minutách hry.

Viktoria uzamkla v následujících momentech svého soupeře před pokutovým územím, po sérii standardních šancí a rohových kopů se rozhodl z dálky vypálit Marek Bakoš. Chudého v bráně Teplic sice protáhl, ale k zákroku nedonutil. Nečekaně ale udeřilo na druhé straně, kdy míč do prázdné brány doklepl Jan Vošahlík – 0:2.

Plzeňské snažení o zvrat v zápase se dočkal naplnění v posledních pěti minutách zápasu. Opět u toho byl jeden z nejproduktivnějších plzeňských hráčů poslední doby Marek Bakoš. Právě po faulu na vikotoriánského útočníka proměnil Tomáš Hořava v 85. minutě pokutový kop, o tři minuty později sám Bakoš vstřelil vyrovnávací branku! Viktoria sice chtěla v závěru zápasu naposledy zatlačit, ale více než dvě nepřesné střely z posledních minut nevytěžila. S Teplicemi remizovala 2:2.

„Po utkání jsme trochu zklamaní, ale před utkáním bychom brali bod. Gól jsme si zasloužili, následně přidali druhý, ale nakonec jsme se přesvědčili, jak proti tak dobrému soupeři je těžké utkání dohrát vítězně. Dnes jsme remizovali, příště bude závěr snad lepší. Plzeň se svou kvalitou nás dostala pod tlak, takže to bylo pro nás těžké. Situaci před prvním gólem jsem neviděl, byl jsem zrovna otočený zády, akorát jsem viděl jak kluci běží dopředu. Takže se na to budu muset podívat,“ řekl trenér Teplic Daniel Šmejkal. 

„První poločas jsme doslova promrhali. Chyběl nám zejména větší pohyb, náběhy, měli jsme ztráty míče. Nevycházel nám presink. Ve druhé půli jsme přešli na rozestavení čtyři – čtyři – dva, což bylo pro nás lepší, přesto jsme dostali gól ze situace, která se nevidí. Dostali jsme další gól. Nakonec jsme to dotáhli k remíze. Tak v důležitém utkání uděláme dvě hrubé chyby. Naštvalo mě však neochota těch dvou hráčů, Zemana, Kopice, vracet se, naopak Hubník makal sto metrů zpátky. Kopic se musí nad sebou zamyslet. Soupeř má silný střed pole fyzicky, tak jsme tam měli tři záložníky, jenže Hromada má zdravotní problém, tak jsme se rozhodli pro Chriena, který zvládl dva zápasy za jednadvacítku, jenže poločas nebyl z jeho strany takový, jak bychom si představovali. Je třeba se dostat do tempa hned od začátku a ne ve chvíli, kdy je zle,“ řekl Roman Pivarník trenér Plzně. 

FC Viktorie Plzeň – FK Teplice 2:2 (0:0)

Branky: 85. Hořava (PK), 88. Bakoš – 50. Červenka, 82. Vošahlík, ŽK: Bakoš, Krmenčík, Hubník, Limberský – Jeřábek, Vondrášek, Chudý, Vošahlík, Rozhodčí: Julínek – Pelikán, Hájek. Diváci: 10415.

Plzeň: Kozáčik – Řezník (88. Ivanschitz), Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic (65. Kovařík), Chrien (46. Krmenčík), Zeman – Bakoš. Trenér: Pivarník.

Teplice: Chudý – Vondrášek (67. Vošahlík), Jeřábek, Šušnjar, Krob – Ljevakovič (C) (77. Soungole), Kučera – Fillo, Hora, Nivaldo – Červenka (89. Vaněček). Trenér: Šmejkal.

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru