Nacházíte se
Úvodní stránka > Vodní sporty > Sezóna v plném proudu!

Sezóna v plném proudu!

Dnes odpoledne ostartoval Milan Koláček do svého druhého letošního závodu ve třídě Figaro Solo Concarneau – Trophée Guy Cotten 2017.

Závod je součástí šampionátu Francie v sólovém jachtingu. Milan bude prvním Čechem, který se postaví na start hlavního závodu sezóny Solitaire du Figaro.   Flotila Na startovní listině tohoto závodu je elita třídy Classe Figaro. Celkem se na start postavilo 37 lodí Figaro Bénéteau a dnes v 15h08 se pustili do 270Nm dlouhého závodu. Mezi nimi i nováček, reprezentant České republiky v námořním jachtingu Milan Koláček.

Milan Koláček 4Počasí na startu bylo letní a na lehký vítr to vypadá po celou dobu závodu. Pojede se tedy « tělo na tělo ». Možnosti získat někde rozdíl nejsou za takových podmínek takové, jako když více fouká. Ve slabším větru je běžné, že je startovní pole poměrně kompaktní. A zde je mapa závodu, kde můžete vše sledovat a posílat Milanovi vítr do plachet.   Zde najdete odkaz na kampaň na podporu Milana na Startovači.

Loď, na které se jede:

 Závod se jede na sériově vyráběných jachtách Bénéteau Figaro II. Díky shodným závodním lodím, je regata mimořádně vyrovnaná a dramatická až do cíle.
   Parametry Figaro Bénéteau II Design  Marc Lombard
 Délka  10,15 m
 Šířka  3,43 m
 Ponor   2,10 m
 Výška stěžně  15,7 m
 Výtlak  3050 kg
 Balast  1100 kg
 Vodní balast  2 x 220 l
 Plocha hlavní plachty  38 m2
 Plocha geny  30 m2
 Plocha spinakeru  85 m2.



 6.4.2017.

Daniel Vodička
 komunikace a PR


Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru