Nacházíte se
Úvodní stránka > Vodní sporty > Solo Concarneau Trophée Guy Cotten po první noci!

Solo Concarneau Trophée Guy Cotten po první noci!

Od včerejšího startu v 15h08 se flotila posunula o pěkný kus vpřed.   Po první noci v severovýchodním větru o rychlosti 15 uzlů (cca 30 km/h) zůstává flotila vedená Nicolasem Lunvenem a Adrienem Hardym velmi těsně u sebe, i když laterálně se už začíná utvářet mírný rozestup.

Rozdíl mezi čelem a koncem startovního pole je jen několik málo mil. Podívejte se sami na mapě závodu.   Jak se situace bude vyvíjet, se ukáže až dnes odpoledne na dlouhém úseku mezi Belle Ile a Birvideaux. Bude záležet na termice, která buď přijde, nebo ne. Ta potom určí, jakou trasu budou závodníci volit: blízko u pobřeží v bríze, nebo více na volném moři. Variantou je i přímá trasa. Uvidíme, jakou strategii 37 soupeřů zvolí.

Milan se po dnešní noci dokázal posunout o jednu příčku dopředu a drží tempo se skupinou. Každý metr ve třídě Figaro je velmi cenný, zejména ve slabém větru, kde chyby absolutně nejsou povoleny.   Milan je v současné chvíli na výborném 20. místě a skvěle si vede mezi nováčky. Před sebou má ještě jednu závodní noc. Bude extrémně těžká, docházejí síly a hromadí se únava. V takových okamžicích to chce vedle maximálních jachtařských kvalit i trochu štěstí. Doufejme, že ho náš reprezentant bude mít.   Zde najdete odkaz na kampaň na podporu Milana na Startovači.

Loď, na které se jede:

 Závod se jede na sériově vyráběných jachtách Bénéteau Figaro II. Díky shodným závodním lodím, je regata mimořádně vyrovnaná a dramatická až do cíle.

Parametry Figaro Bénéteau II  Design  Marc Lombard
 Délka  10,15 m
 Šířka   3,43 m
 Ponor  2,10 m
 Výška stěžně  15,7 m
 Výtlak  3050 kg
 Balast  1100 kg
 Vodní balast  2 x 220 l
 Plocha hlavní plachty  38 m2
 Plocha geny  30 m2
 Plocha spinakeru  85 m2.

7.4.2017.

Daniel Vodička
 komunikace a PR


Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru