Nacházíte se
Úvodní stránka > Golf > Golfistka Spilková vyhrála turnaj v Rabatu

Golfistka Spilková vyhrála turnaj v Rabatu

Premiérového vítězství se v sedmém roce svého působení na okruhu Ladies European Tour dočkala v marockém Rabatu česká golfistka Klára Spilková. Dosavadním nejlepším umístěním dvaadvacetileté české profesionálky bylo čtvrté místo z předloňského Scottish Open.

V loňském roce bojovala Spilková až do konce o zachování karty pro LET a po nevydařeném roce vstoupila do nové sezony s obměněným týmem. Na hřišti Dar As-salám v marocké metropoli dosáhla výsledku osm ran pod par, o jeden úder porazila zkušenou Norku Suzann Pettersenovou, třetí byla s odstupem další rány Angličanka Annabel Dimmocková.

„Je to skvělé. Ale neprožívám teď žádné emoce, jsem hodně uvolněná. Možná to přijde zítra,“ uvedla Spilková, jež se bezprostředně po triumfu dočkala od přátel vodní sprchy z plastových lahví.

Už čtvrté místo ve Francii na turnaji nižší série LET Access z konce března napovídalo, že Spilková je ve formě. Po prvním kole dělila druhou příčku, když zahrála 69 ran. V tom druhém jí nevyšla druhá devítka, kvůli které zapsala 74 ran. V sobotu již opět útočila na první pozici, ale double bogey na závěrečné jamce ji odsunulo na šesté místo. Závěrečné kolo ale bylo z jejího pohledu skvělé. První birdie přišlo na páté jamce, záhy zahrála birdie na šestce a předváděla bezchybný golf. Chybám se vyvyrovala i na druhé devítce, navíc útočila prakticky na každé jamce do birdie. Ani na osmnáctce nebyla bez šance na vylepšení skóre, jenže birdie putt v jamce neskončil. Puttem do paru ukončila kolo za 66 ran a přemohla ostřílenou Norku Suzann Pettersen, které k vítězství nestačilo kolo za 71 ran.

1. Spilková (ČR) 280 (69+74+71+66), 2. Pettersenová (Nor.) 281 (69+71+70+71), 3. Dimmocková 282 (70+69+73+70), 4. Hallová 284 (71+71+76+66) a Johnsonová (všechny Angl.) 284 (70+71+72+71), 6. Lampertová (Něm.) 285 (71+73+71+70).

jc foto Ladies European Tour

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru