Nacházíte se
Úvodní stránka > Golf > Vítěz Masters Willett busde hrát na Czech Masters

Vítěz Masters Willett busde hrát na Czech Masters

Pátý ročník D+D REAL Czech Masters se uskuteční od 23. do 26. srpna v Albatross Golf Resortu a opět se skěvou konkurencí. Na odměnách si hráči rozdělí 1 milion Euro. Mezi hlavní potvrzené hvězdy patří Danny Willett, 30letý Angličan, vítěz Masters v Augustě v roce 2016.
„Turnaj má vynikající úroveň. Mezi hráči si získal skvělé jméno a je oblíbený. Už se těším na návrat do Prahy,“ řekl Willett, který zvítězil ještě na dalších čtyřech turnajích European Tour. Na Czech Masters se objevil už v roce 2014, kdy skončil třináctý. Dále přijedou Lee Westwood nebo John Daly.
„Pětiletá historie turnaje znamená pro European Tour, že jsme její stabilní součástí. Stejně k nám přistupují i hráči. Na Albatrossu jsme ještě nikdy neměli vítěze nejslavnějšího majoru, letos se nám povedlo získat Willetta. Další hvězdy jako Westwood a Daly k nám jezdí velmi rádi a to že budou v Česku potřetí za sebou, také svědčí o jisté výjimečnosti akce,“ uvedl Petr Dědek, majitel promotérské společnosti Relmost. Tím výčet slavných hráčů nekončí. „Už od podzimu intenzivně řešíme start Ernieho Else. Jeho program je nabitý a my věříme, že se nám jeho účast povede dotáhnout. Od loňska máme slib od Martina Kaymera, že pokud bude fit a nebude bojovat ve FedExu, přijede do Čech napravit loňský nezdar, kdy neprošel cutem. Byl tady nadšený, navíc je velmi pravděpodobné, že bude bojovat o účast na Ryder Cupu a my jsme předposledním dílem kvalifikace,“ dodává Dědek.
Do turnaje zasáhne minimálně 10 českých golfistů včetně dvou amatérů. Jednoho z nich nominuje Česká golfová federace. Nejúspěšnějším Čechem na D+D REAL Czech Masters je Filip Mrůzek, který dvakrát prošel cutem. Je také historicky nejlepším českým golfistou na European Tour, když loni v Portugalsku na Open de Portugal obsadil 48. místo.
„Společnost Relmost jako promotér profesionálních turnajů European Tour a European Challenge Tour odvádí špičkovou práci a dělá skvělou reklamu golfu a České republice. Naše dosavadní spolupráce se v letošním roce výrazně rozšiřuje. Nepůjde však jen o herní příležitosti pro nejlepší amatérské reprezentanty, ale zejména o propagaci golfu jako sportu pro celou rodinu a volnočasové aktivity, která prospívá našemu zdraví. Soutěžní program D+D REAL Czech Masters určitě přiláká golfisty všech věkových i výkonnostních kategorií a opět nabídne golf světové úrovně. Česká golfová federace bude lákat na bohatý doprovodný program a přivede na Albatross ty, kteří s golfem ve svých myšlenkách teprve koketují,“ řekl Aleš Libecajt, generální sekretář ČGF.
Už tradičně prochází přes zimu hřiště na Albatrossu změnami. Největší designovou úpravu prodělala 18. jamka. “Green 18. jamky byl rozšířen až k jezeru a nabízí opravdu velice zajímavé nové pin pozice. Z obou stran je green chráněn dvojicí bunkerů, delší rány skončí v údolí za ním, které architekt Preston nazval Valley of Perdition, tedy Pekelné údolí. Myslím, že letos uvidíme změnu strategie hry na této finální jamce,” popisuje Stanislav Lisner, generální manažer Albatross Golf Resortu.
Turnaj patří svou celosvětovou sledovaností mezi nejvýznamnější sportovní akce v Česku. Prostřednictvím televizních přenosů, které sleduje až 170 milionů diváků, přispívá k propagaci České republiky v zahraničí.
Na Czech Masters bude opět vstup pro všechny registrované golfisty zdarma, navíc zdarma projde každý držitel jakékoli platební karty Raiffeisenbank, majitel vozu Škoda po předložení klíče od auta, každý divák s tiketem Tipsportu vsazeným na turnaj v hodnotě minimálně 50 Kč, pro držitele zaměstnanecké karty Plzeňského Prazdroje a nově také držitelé karty Nespresso. Zdarma je vstup pro děti do 15 let, seniory a ZTP. Přímé přenosy odvysílá stanice Nova Action a to v plném rozsahu s mezinárodním signálem, to znamená celkem 19 hodin golfu živě.

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru