Nacházíte se
Úvodní stránka > Atletika > Pardubice a ČAS podepsaly memorandum o hale

Pardubice a ČAS podepsaly memorandum o hale

V sobotu stvrdili předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník a primátor Pardubice Martin Charvát svými podpisy pod memorandum společný zájem: postavit a provozovat ve městě atletickou halu.

Memorandem ČAS i město „stvrzují společný zájem na vzájemné spolupráci, koordinovaném přístupu a podpoře při přípravě, výstavbě a následném provozu atletické haly v areálu městského stadionu Dukla sportovní Pardubice“. Hala má dle textu dokumentu sloužit v zimním období nejen k výchově a přípravě reprezentantů, ale i pro širokou sportovní veřejnost obyvatel města. Vystavěna a provozována bude tak, že se v ní budou moci konat akce lokálního, národního i mezinárodního významu.

„Memorandum je pro nás velmi zásadní,“ říká k podpisu primátor Pardubic Martin Charvát. „Investice bude velmi významná a mít partnera jako ČAS je nejstěžejnější. A já doufám, že za dva roky, jak odhadujeme, bychom mohli i začít stavět,“ dodává Charvát. „Jsem rád, že se vše chýlí ke zdárnému zahájení stavby,“ přidal se předseda ČAS Libor Varhaník. „A věřím, že ve čtyřletém horizontu zde v Pardubicích bude stát atletická hala.“

O výstavbě centra „Dukla sportovní“ v Pardubicích jsme loni informovali na webu (9. listopadu), a také v časopise (ATLETIKA IV/2016). Tehdy byly zveřejněny výsledky mezinárodní soutěže na projektu sportovního areálu, jehož první fází má být právě stavba atletické haly. Už tehdy ČAS vyjadřoval podporu snaze vybudovat na východě Čech krytý stadion. Aktuálně město Pardubice schválilo finance na dokumentaci k přípravě stavby, na což spolu se svazem navázaly sepsáním a podepsáním memoranda, v němž hodlají obě instituce „bezprostředně po podpisu usilovat o realizaci“.

(www.atletika.cz/aktuality/pardubice-a-cas-podepsaly-memorandum-o-hale/).

Michal Procházka, ČAS, foto: E. Erben

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru