Nacházíte se
Úvodní stránka > Olympijské hry > Letní > Barthelová vítězí v Praze, po Strýcové porazila i Kristynu Plíškovou!

Barthelová vítězí v Praze, po Strýcové porazila i Kristynu Plíškovou!

Němka Mona Barthelová, 83. hráčka v žebříčku WTA, dominovala v turnaji J-T Banka Prague Open. Ačkoliv musela hrát kvalifikaci, procházela soutěží až  po čtvrtfinále velice hladce, teprve v semifinále proti Strýcově a ve finále s Karolínou Plíškovou musela o vítězství bojovat ve třech setech.

Obě naše hráčky začaly zápas s Barthelovou výborně. Vyhrály první set, ale pak začaly ztrácet  glanc. Kristyna Plíšková měla ještě šanci dohrát zápas ve druhé sadě, ale to by musela mít jistější forhendové údery a především kvalitní servis, ve druhém setu přišla o podání dvakrát. Ve třetím setu dokonce třikrát. To byl propastný rozdíl ve srovnání s  utkáním  proti Ostapenkové, kdy  při podání kralovala, nastřílela 17 es. Naopak ve finále byla Barthelová  na podání, především od druhého setu, lepší. A hlavně  dělala méně chyb a byla jistější ve výměnách, to  byl klíč k jejímu úspěchu.

Semifinále: Strýcová – Barthelová 6:3, 2:6, 3:6, Plíšková – Ostapenková 6:4, 6:2.- Finále: Barthelová- Plíšková 2:6, 6:7, 6:2.

Ve finále čtyřhry se střetly nejvýše nasazené páry. Vyhrál ten, který byl nasazenou dvojkou, česko-německý debl Peschkeová – Grünefeldová. Zdolal Hradeckou se Siniakovou po vyrovnaném průběhu 6:4, 7:6.

ČTSA(ph), foto cpa,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru