Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Výsledky 29. kola ePojisteni.cz liga

Výsledky 29. kola ePojisteni.cz liga

Sobota 20.5.2017:

Fotbalisté Bohemians 1905 porazili v 29. ligovém kole první ligy ve vršovickém „Ďolíčku“ nováčka fotbalové soutěže Karvinou 2:0 a zároveň se zachránili v nejvyšší fotbalové soutěži. Klokanům hodně pomohla porážka Hradce Králové na Spartě. O góly se postarali už v prvním poločase Jevgenij Kabajev a Martin Dostál.  Pražané tak ukončili sérii čtyř porážek.

Bohemians Praha 1905 – MFK Karviná 2:0 (2:0)

Branky: 10. Kabajev, 41. Dostál. Rozhodčí: Franěk – Peřina, Myška. ŽK: Smrž (Kar.). Diváci: 4 399.

Fotbalisté Slavie dokázali zvítězit v předposledním 29. ligovém kole v Mladé Boleslavi 2:1 a jsou blízko k zisku mistrovského titulu. Zároveň si udrželi dvoubodový náskok v čele ligové tabulky před mistrovským obhájcem Plzní. K zisku ligového primátu jim stačí porazit v závěrečném domácím utkání na pražském Strahově Brno, bez ohledu na výsledek Západočechů doma v posledním kole s Jihlavou.

FK Mladá Boleslav – SK Slavia Praha 1:2 (0:1) Branky: 89. Chramosta – 11. Ngadeu, 85. Mingazov. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Kotík. ŽK: Lüftner (Sl.). Diváci: 5 000 (vyprodáno).

Fotbalisté Dukly Praha přivítali v utkání 29. kola ePojisteni.cz ligy na pražské Julisce vítěze poháru Fastav Zlín, nad kterým zvítězili 1:0 gólem Jana Holendy z 58. minuty. Hosté se tři dny po triumfu v domácím pohárovém finále nad Opavou vrátili do neúspěšně ligové formy, když prohráli čtvrté utkání v nejvyšší fotbalové soutěži v řadě. Naopak Pražané bodovali potřetí za sebou.

FK Dukla Praha – FC Fastav Zlín 1:0 (0:0)

Branka: 58. Holenda. Rozhodčí: Nenadál – Mokrusch, Vodrážka. ŽK: Kušnír – Bartolomeu. Diváci: 1 352.

Fotbalisté Hradce Králové nedokázali vyhrát v 29. kole nejvyšší fotbalové soutěže v Generali areně nad pražskou Spartou a po roce se vracejí do druhé ligy. Sestup předposledního celku ligové tabulky zařídily góly Václava Kadlece, Josefa Šurala a Davida Lafaty, za hosty snížil Jakub Šípek a Adam Vlkanov. Hradecký sestup také potvrdila remíza Jihlavy s poslední Příbramí 1:1 a výhra Bohemians 1905 nad Karvinou 2:0.

AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 3:2 (2:0)

Branky: 24. V. Kadlec, 31. Šural, 55. Lafata – 69. Šípek, 90.+1 Vlkanova. Rozhodčí: Jílek – Kubr, Boček. ŽK: Juliš – Mudra, Martan, Plašil. Diváci: 8 234.

Tepličtí fotbalisté dokázali uhrát v 29. kole první ligy bezbrankovou remízu v Jablonci a tak si uchovali velkou naději na účast v Evropské lize. Svojí neporazitelnost protáhli na devět zápasů a před posledním závěrečným ligovým kolem snížili bodovou ztrátu na čtvrtou Mladou Boleslav na jediný bod. Takže budou netrpělivě doufat, že Středočeši v závěru soutěže 30. kola v Liberci opět po Slavii zaváhají, naopak domácí výhra nad Duklou je posune do pohárové Evropy.

FK Jablonec – FK Teplice 0:0

Rozhodčí: Proske – Pelikán, Hrabovský. ŽK: Považanec, Trávník, V. Kubista. – Hyčka. Diváci: 2 153.

Fotbalisté Příbrami po devíti letech sestupují z první ligy. V předposledním 29. kole v boji o záchranu, remizovali 1:1 v Jihlavě, na kterou ztrácí pět bodů a sestup už v příštím závěru ligy nemohou odvrátit. Naopak Jihlava se zachránila v páté sezoně po sobě. Vysočinu do vedení poslal Petr Hronek, Středočeši vyrovnali v závěru zápasu vlastní brankou domácího Davida Štěpánka.

FC Vysočina Jihlava – 1.FK Příbram 1:1 (1:0)

Branky: 7. Hronek – 87. vlastní Štěpánek. Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Koval. ŽK: Hronek, Krejčí, Dvořák, Urdinov – Rezek. Diváků: 3 245.

Fotbalisté Viktorie Plzeň zůstali po výhře 1:0 v Brně, dál ve hře o mistrovský titul. Zisk tří bodů zařídil obhájci titulu v 90. minutě Michael Krmenčík. Viktorka tak udržela dvoubodovou ztrátu na vedoucí Slavii. O zisku titulu se rozhodne v závěrečném 30. kole, kdy se Plzeň střetne v Dosan areně s Jihlavou a pražská Slavie na Strahově s Brnem. V úvodu zápasu proběhla rozlučka s kapitánem Zbrojovky Pavlem Zavadilem, který po sezoně míří do druholigové Opavy.

FC Zbrojovka Brno – FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)

Branka: 90. Krmenčík. Rozhodčí: Orel – Dobrovolný, Antoníček. ŽK: Zavadil, Šural – Hořava, Pilař, Bakoš, Bolek. Diváci: 6 158.

Fotbalisté Liberce opět potvrdili zlepšenou herní formu a v předposledním ligovém kole vyhráli zaslouženě 1:0 na hřišti Slovácka. O vítězství Severočechů rozhodl ve druhé minutě Ubong Ekpai. A tak Slovan je v ligové tabulce po čtvrté výhře z posledních šesti zápasů na devátém místě, naopak Slovácko pošesté za sebou body ztratilo.

1.FC Slovácko – Slovan Liberec 0:1 (0:1)

Branka: 2. Ekpai. Rozhodčí: Julínek – Arnošt, Flimmel. ŽK: Civič, Koné, Machalík, Havlík, Daněk, Suchý – Mikula, Ekpai. Diváci: 3 553

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru