Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Karel Jarolím: Hráči na mě udělali velice dobrý dojem!

Karel Jarolím: Hráči na mě udělali velice dobrý dojem!

Nový trenér Karel Jarolím připravuje národní mužstvo na první zápas nové sezony v Mladé Boleslavi proti Arménii před nedělním kvalifikačním utkáním na MS se Severním Irskem. Pro českého kouče, který dlouhodobě jako trenér působil v Boleslavi, ale zítra to bude pro něho premiéra na reprezentační lavičce.

„S určitým očekáváním půjdeme do zápasu. Pro mě je zajímavé, neboť hrajeme v Mladé Boleslavi, kde jsem dlouho působil. Je to velice důležitý zápas, zejména z psychologického hlediska, abychom šli do kvalifikace v pohodě,“ řekl Karel Jarolím na dnešní tiskové konference před předzápasovým tréninkem na pražském Strahově.

Se svými novými svěřenci moc nestihl, neboť mají za sebou prakticky jediný den společné přípravy. „Včera proběhl regenerační trénink, dnes dopoledne technicko-taktická příprava. Je pro nás dobře, že můžeme odehrát aspoň jeden přípravný zápas, který nám něco ukáže a na jeho základě se pak rozhodneme, jakou sestavu zvolíme na zápas proti Severnímu Irsku.“

Řadu nominovaných hráčů viděl Jarolím poprvé, musel se s nimi seznámit. „Proběhly zatím individuální pohovory, takže každý ví, co od něj čekáme, zároveň na mě udělali všichni dobrý dojem. Rozhodně mají zájem reprezentovat a zejména udělat všechno pro to, abychom byli v zápasech co nejúspěšnější,“ vyzdvihl národní trenér a dodal: „Důležité je pro mě, aby přistoupili k zápasu s velkou chutí a bylo vidět, že chtějí reprezentovat.“

Zápas s Arménií bude pro nový realizační tým jako přípravný. Výsledek nebude možná hrát podstatnou roli jako dříve. „Velice podstatný bude samotný herní projev. Zda si budeme vytvářet nebezpečné brankové situace a jak se budeme prezentovat. Vždycky se hraje na výsledek, ale v tomto zápase to není jediné, co je důležité pro nás. Přesto budeme hrát tak, abychom vyhráli,“ řekl Jarolím.

Rovněž padla otázka, která se týkala návratu Tomáše Rosického do Sparty o jeho dalším působení, jako dlouholetého kapitána v národním týmu. „Necháme tomu zatím volný průběh a uvidíme, jak na tom bude Tomáš a zda bude mít ještě zájem reprezentovat. Jako hráč je mimořádný, o tom není pochyb. Přestože je už v pokročilejším fotbalovém věku, pořád má národnímu týmu svými zkušenostmi co dát,“ což zopakoval Jarolím při jmenování na post reprezentačního trenéra.

Čtsa, kc, foto cpa,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru