Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Vydřené body Boleslavi trefil hlavou Klobása

Vydřené body Boleslavi trefil hlavou Klobása

Boleslavským fotbalistům se proti disciplinované a důrazné pražské Dukle nedařila kombinační hra a teprve šest minut před koncem 9. kola Pojištění.cz liga se gólově prosadil Stanislav Klobása, kterého trenér vyslal do hry po přestávce. Po zaslouženém vítězství se boleslavští posunuli do čela ligové tabulky.

V prvním bezgólovém poločase byli hráči Dukly klidnější a přesnější. Boleslavští ukvapenými a nepřesnými přihrávkami nedotahovali své ofenzivní pokusy do zdařilejších koncovek. Nejčastěji střílejícím hráčem ze všech aktérů byl Néstor v dresu Dukly, většinou však mířil mimo boleslavskou branku, jejíž strážce Diviš nemusel řešit žádnou mimořádně vážnou situaci.

Boleslavští ohrožovali pražskou branku centry z obou stran, na které jen o pár centimetrů nedosáhli Chramosta či Da Silva, který se před soupeřovu branku vydával při standardních situacích. Nejblíže skórování byli Boleslavští v 18. minutě, kdy Mebrahtu centroval z levé strany, Chramostovi se nepovedlo zakončení, Vukadinovičovi se míč zamotal mezi nohy na malém vápně a pražský brankář Rada snadno zasáhl.

Také ve druhém poločase boleslavská hra postrádala přesnost a efektivitu. S ubíhajícími minutami bezgólový stav udržoval hráče Dukly v naději na bodový zisk.

Boleslavská defenzíva měla práci v 56. minutě se sólem Olayinky, v 69. minutě s Čajičem, jenž v jasné šanci minul branku, a vzápětí v 70. minutě s Kušnírovým centrem, který naštěstí nikdo z jeho spoluhráčů neusměrnil do branky.

Boleslavští si vypracovali velkou šanci až v 77. minutě, kdy Fleišman prostrčil míč do soupeřova vápna Kúdelovi, ten přihrál Klobásovi, který z deseti metrů netrefil branku. Potom Preislerova bomba těsně přeletěla boleslavskou branku a po Kušnírově centru prohrál Diviš vzdušný souboj s Preislerem, naštěstí z jeho hlavy míč branku minul.

Kdy tlak Dukly narůstal do síly, ze které už hrozil gól, strhli Boleslavští vítězství na svoji stranu.
V 84. minutě po spolupráci s Fleišman odcentroval Mareš a na malém vápně nehlídaný Klobása hlavičkoval úspěšně k pravé tyči, kam se gólman Rada natahoval marně – 1:0.

V předposlední minutě se hráči Dukly pokoušeli prosadit středem, ale boleslavský stoper Da Silva jejich snahu uťal rázným odkopem. V nastavených třech minutách Matějovský, který nastoupil po osmi letech opět v mladoboleslavském dresu, poslal do brejku Mebrahtua, jehož rozhodčí zastavili kvůli ofsajdu.

Co jsme přepokládali, to se potvrdilo, že Dukla je velmi dobrý soupeř. Hlavně ve druhém poločase byla kombinačně jistější a ubránili jsme ji se štěstím. Po získání míče jsme kazili přihrávky do útoku. Z minima jsme vytěžili maximum a tři body získali se štěstím, ale i takové zápasy se někdy hrají,“ pravil boleslavský trenér Leoš Kalvoda a dodal, že v reprezentační přestávce má s mužstvem potřebný čas na rozebrání herních nedostatků a klidnou přípravu do dalších bojů o čelo ligové tabulky.

Trenér Dukly Praha Jaroslav Hynek označil prohru svého týmu za důsledek větší efektivity soupeře.„Odehráli jsme velice slušný zápas a vytvořili si hodně pološancí, ale ani jednu příležitost vyloženě gólovou. Soupeř proměnil svoji jedinou šanci. Maximální produktivita v koncovce přinesla Boleslavi vítězství. Na krásu se nehraje, k výhře je potřeba trefit branku a proto Boleslav zaslouženě vyhrála. Než nám dala gól, myslel jsem, že si odvezeme více než jeden bod, ale i bod za remízu bych bral ze hřiště týmu, který hraje o čelo tabulky,“ zhodnotil průběh utkání Jaroslav Hynek.

FK Mladá Boleslav – FK Dukla Praha 1:0 (0:0)

Gól: 84. Klobása. Rozhodčí: Pavel Julínek – Jan Paták, Jaroslav Kubr. ŽK: Magera – Hanousek, Olayinka. Diváků: 3 789

Mladá Boleslav: Diviš – Pauschek, Da Silva, Takács, Fleišman – Kúdela, Mareš – Vukadinovič (46. Klobása), Chramosta (55. Magera), Přikryl (72. Matějovský) – Golgol Mebrahtu. Trenér: Kalvoda.

Dukla Praha: Filip Rada – Kušnír, Bezpalec, Štetina, Miloševič – Néstor, Tetour, Hanousek – Juroška (66. Čajič), Beauguel (74. Preisler), Považanec (46. Olayinka). Trenér: Hynek.

Jiří Koros, manažer komunikace FKMB.,

 

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru