Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Ševci byli proti Plzni blízko výhře!

Ševci byli proti Plzni blízko výhře!

Ve druhém utkání jarní části nejvyšší ligové soutěže opět nedokázali zlínští ševci skórovat, ale  neinkasovali. Jenže domácí bezbranková remíza v 18. kole e. Pojistení.cz s Plzní byla pro domácí hráče mírným zklamáním, jelikož byli v průběhu zápasu lepším týmem.

Největší gólovou šanci měl krátce po přestávce Diop, jehož hlavičce chybělo nepatrně centimetrů, aby skóroval. Naopak první tým prvoligové tabulky moc toho nepředvedl a byl nakonec rád, že získal aspoň bod.

V 6. minutě měli výhodu rohového kopu hosté, ale nenaložili s touto situací zrovna nejlépe. O chvíli později kopali míč od rohového praporku i ševci a tato situace byla už o poznání zajímavější. Míč propadl do malého vápna až na Živuliče, který měl ale balón na dlouhou nohu a jeho lehkou střelu zachytil Kozáčik do rukavic. V 15. minutě se ocitl na hranici velkého vápna Diop, míč předal dozadu na Živuliče, ale jeho střela z dálky skončila mimo.

O tři minuty poté se připomněla i Plzeň. Na volný kop nejvýše naskočil Hejda, ale svou hlavičku umístil nad branku.  Ve 28. minutě to vypadalo na vyloženou šancí domácích, ale rozhodčí odpískali ofsajd. Chvíli poté měli ševci rychlý protiútok, až před gólmanem se ocitl Jugas, pokusil se ho přehodit, ale neúspěšně. Balón skončil v rukavicích Kozáčika. V poslední minutě pak měl velkou šanci Jugas, když mu Vukadinovič naservíroval míč na hranici šestnáctky, ale zlínský obránce bránu netrefil. A tak do šaten odešli hráči za stavu bez gólů.

Hned na začátku druhé půle mohli jít ševci do vedení, když střelu z šestnáctky vyslal Živulič a Kozáčik se musel natahovat jak široký, tak dlouhý, aby míč vytěsnil. Za okamžik poté byla Letná ve varu. Centr z hranice velkého vápna tečoval hlavičkou do branky Diop, ale Kozáčik míč vytáhl na břevno, ten spadl na brankovou čáru a jen centimetry chyběly, aby šel Zlín do vedení. V 55. minutě pak Vukadinovič poslal za obranu Pazderu, ten od brankové čáry vyslal centr do vápna, kde se k hlavičce dostal Traoré, ovšem míč mu nesedl a z dobré příležitosti nic nebylo.

plzeň - zlín 2Následně po třech minutách kopali viktoriáni roh. Ten se jim moc nepovedl, ale míč udrželi a po následném centru hlavičkoval na zadní tyči Hubník, který se poté dostal i ke střele, ale naštěstí pro Zlín, trefil jen boční síť. Domácí měli tlak a drželi míč na kopačkách, ovšem do žádné vážnější šance se ne a ne dostat. Poté začala hrozit i Plzeň, ale taktéž si žádnou výraznou příležitost nevytvořila. V 73. minutě podnikl Fastav rychlý brejk. Diop dostal míč mezi obránce, protlačil se až ke střele, ale byl ještě za šestnáctkou a balón poslal jen do rukavic Kozáčika.

V 78. minutě nastoupil poprvé do hry nově příchozí útočník Jean-David Beauguel. Ten se v 86. minutě ocitl netradičně v pozici centrujícího hráče a posadil míč na hlavu Holíka, který ale zakončoval ve stoje a tak trefil jen střed brány, kde byl připraven Kozáčik. Ke konci utkání musel být ve střehu i Dostál, který likvidoval hlavičku Krmenčíka z hranice malého vápna. Více se v utkání neudálo. Ale Zlín ztratil dva body a remizoval s Plzní 0:0.

„Utkání mi naznačilo, že jsme schopni hrát vyrovnaně s takovým soupeřem, jakým je Plzeň, která jde za titulem. My jsme jí sebrali body už doma, ale fotbal na podzim byl úplně jiný. Dnes už má soupeř mužstvo jiné, konsolidované. Ale dokázali jsme jeho sílu eliminovat. Chyběl nám centimetr, abychom vsítili gól a vyhráli. Z mého pohledu by byl hezčí výsledek zápasu 1:1 nebo 2:2. Terén ale nebyl ideální, nám zejména chyběla finální fáze. Jenže brankář Kozáčik dokázal  své spoluhráče podržet,“ zhodnotil Bohumil Páník trenér Zlína.  

„Byl to boj než fotbal. Zápas se odehrával mezi šestnáctkami s minimem šancí. Výsledek beru jako spravedlivou remízu. Největším nepřítel byl terén, na kterém jsme si nemohli dovolit kombinační hru. Přesto jsme se měli o to více pokusit. Spokojený s výkonem našeho týmu být nemohu. Čekal jsem od všech hráčů více, ale pět hráčů nepodalo ani průměrný výkon. Takže to nemohlo stačit, než  získat bod,“ řekl zklamaně Roman Pivarník trenér Plzně.

FC Fastav Zlín – FC Viktoria Plzeň  0:0

Rozhodčí: Proske – Blažej, Pospíšil – Berka. ŽK: 23. Diop, 69. Matejov, 83. Hnaníček, 90. Janíček – 75. Zeman. Diváci: 5 109.

Zlín: S. Dostál – Pazdera, Gajič, Jugas, Matejov – Traoré – Štípek (77. Holík), Hnaníček (87. Janíček), Živulić, V. Vukadinovič – Diop (79. Beauguel). Trenér: Páník.

Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (67. Zeman), Ivanschitz (52. Hromada), J. Kovařík – Poznar (57. Krmenčík). Trenér: Pivarník.

Čtsa, kc, foto vpl, zdroj: www.fcfastavzlin.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru