Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slavie nastřílela Příbrami gólový debakl!

Slavie nastřílela Příbrami gólový debakl!

Sešívaní nastoupili v 18. kole nejvyšší fotbalové soutěži u Litavky proti poslední Příbrami s jediným cílem získat tři body. Svého cíle nakonec dosáhli se vší fotbalovou parádou, když po poločase vedli o tři branky a ve druhém poločase přidali dalších pět gólů. Ke gólu hlavičkou si Jan Sýkora připsal tři asistence a střídající Ngadeu oslavil hattrick.

Trenér Jaroslav Šilhavý měl proti Příbrami už k dispozici i mistra Afriky Michaela Ngadeua, ale proti poslednímu ligovému celku v tabulce opět poslal do hry základní sestavu se dvěma hroty.

Slavia začala velice aktivně a již v osmé minutě zápasu otevřel skóre utkání Milan Škoda. Nejprve Sýkorovi nevyšel první centr, ale vzápětí opět míč vybojoval, ten poslal do vápna volnému Škodovi, který se přesně trefil na zadní tyč a zároveň si připsal 11. ligový gól.

O devět minut později unikl po levé straně Jaromír Zmrhal a přesným centrem našel ve vápně Sýkoru, který umístněnou hlavičkou navýšil vedení na 2:0. Následně se po Škodově nahrávce snažil zblízka skórovat Mešanovič, jenže jeho tvrdou střelu zblokovala domácí obrana.

Ve 29. minutě Michal Frydrych vhazoval míč z pravé strany na hlavu Škody, ten prodloužil na hranici velkého vápna na nabíhajícího Hušbauer, jehož následná přízemní trefa skončila v síti 3:0. V závěru prvního poločasu se opřel do míče ze střední vzdálenosti Barák, jeho snaha o navýšení skončila na boční síti Hruškovy branky.

Po změně stran se obraz hry nezměnil a slavisté pokračovali ve střelecké úspěšnosti. Po několika minutách slavisté střídají, ze hry odchází Škoda, kterého nahradil Michael Ngadeu, jenž se prosadil po čtyřech minutách střelecky. V 55. minutě Mešanovič vybojoval rohový kop a Sýkora našel na bližší tyči kamerunského reprezentanta, který nezaváhal a hlavou překonal brankáře Hrušku 4:0.

Pod velkým herním tlakem se přesto domácím podařilo v 59. minutě vstřelit čestnou branku, když si Josef Divíšek narazil míč s Rezkem a prudkou střelou do šibenice nedal gólmanu Pavlenkovi žádnou šanci.

pribram-radost 1O dvě minuty později Sýkora našel centrem z pravé strany na zadní tyči Murisa Mešanoviče, který uklidil míč do odkryté branky 5:1. V 73. minutě si po hezké akci zpracoval na rohu velkého vápna míč Ngadeu a střelou na zadní tyč přidal šestou branku.  V 79. Minutě pronikl střídající Stanislav Tecl po Barákově přihrávce a nikým neatakován do vápna mezi obránce, ale byl následně faulován Luptákem a hlavní sudí nařídil pokutový kop, který bez problémů proměnil Ngadeua, zároveň si připsal v zápase svou třetí branku 7:1. V závěru se prosadil i další střídající hráč Jan Bořil a po minutě hry propálil míč po Zmrhalově centru na zadní tyč do sítě 8:1. Sešívaní neustávali v aktivním útoku, ale Teclovu střelu brankář Hruška vytěsnil na rohový kop.

Slavia nakonec po výborné hře, která se musela líbit divákům a fanouškům a do Prahy odjížděla spokojeně a zaslouženě se ziskem tří bodů a výhrou 8:1, která je posunula na vedoucí příčku ligové soutěže.

„Kdybych měl říct, že jsem to čekal, tak by to nebyla pravda. Musím kluky pochválit. Oproti prvnímu zápasu s Jihlavou jsme byli víc herně produktivní a brzy jsme šli do vedení. Chtěl jsem hrát aktivně od začátku, což se povedlo. Do poločasu jsme přidali dvě branky, po přestávce ještě jednu,“ řekl spokojeně trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

„Mladý domácí tým to zaskočilo, nebyli schopni nám vůbec vzdorovat. Naopak my jsme si vytvářeli další šance a mohli jsme přidat další góly. Domácí nám to usnadnili tím, že se snažili hrát dopředu, takže nás napadali. Když jsme překonali první vlnu, dokázali jsme si poradit,“ dodal trenér k průběhu utkání.

„Výsledek beru s respektem a z úcty k soupeři, jsem rád, že se nám to podařilo. Je to skvělá pozvánka na další naše zápasy. Doufám, že na Plzeň bude plný stadion a fanoušci uvidí dobrý fotbal,“ přeje si Šilhavý.

1.FK Příbram – SK Slavia Praha 1: 8 (0:3)

Branky: 59. Divišek – 8. Škoda, 17. Sýkora, 29. Hušbauer, 55. a 73. Ngadeu, 61. Mešanovič, 79. Ngadeu (pen.), 83. Bořil. Rozhodčí: Julínek – Moláček, Vysloužil. ŽK: Ayong, Rezek, Květ, Lupták, Hruška. Diváci: 5 962.

Příbram: Hruška – Lupták, Chaluš, Jiránek, Divíšek, Pilík Tomáš (89. Januška), Pilík Pavel, Tregler, Květ (75. Krameš), Rezek, Ayong (81. Kacafírek). Trenér: Kamil Tobiáš.

Slavia Praha: Pavlenka – Frydrych, Lüftner, Deli, Flo – Sýkora (81. Bořil), Hušbauer, Barák, Zmrhal – Mešanovič (69. Tecl), Škoda (K) (51. Ngadeu). Trenér: Jaroslav Šilhavý.

Čtsa, kc, foto: www.slavia.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru