Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slovan ztratil body ve Zlíně!

Slovan ztratil body ve Zlíně!

Fotbalisté Liberce se ve třetím kole nedočkali vítězství a prohráli 1:2 ve Zlíně, který naopak v úvodu nové sezony ještě neprohrál.

Domácí poslal do vedení Jakub Jugas, za Slovan sice v závěru poločasu vyrovnal Daniel Bartl, ale o výhře Fastavu rozhodl po přestávce Tomáš Hájek.

Obě mužstva vstoupila do zápasu velmi opatrně, takže na první gólovou šanci se dlouho čekalo. Zlín zahrozil první ze standardní situace, kdy se snažil Matějov z velkého vápna skórovat, ale neúspěšně. Další šanci měl Poznara v pokutovém území, střelu srazila obrana Liberce na roh. Ve 28. minutě se domácí konečně dočkali, kdy Jugas přesnou hlavičkou na vzdálenější tyč překonal brankáře Dúbravku. Následná liberecká snaha vyrovnání byla nedůrazná, ale na druhé straně chyboval brankář Dúbravka, odražený míč se snažil dopravit do branky Holík s Poznarem, z dorážky neuspěl ani Hájek.

Domácí gólman Dostál poprvé zasahoval, když se po úniku před branku dostal Navrátil, jenže velkou šanci hostí vychytal. Po faulu domácího Hájka rozehrávali liberečtí standardní situaci, kterou dokázal proměnit ve 40. minutě Daniel Bartl, který parádním zakončením orazítkoval břevno a míč skončil v síti 1:1.

Na začátku druhého poločasu rozehrávali hosté standardní situaci, ale Kubyškinova střela skončila ve zdi. Z následné rychlé akce se neprosadil z vápna Baroš a hlavička Coufala byla nepřesná.

Rovněž Zlín ze standardní situace udeřil, kdy centr Matějova našel hlavu Hájka, který v 70. minutě vrátil domácím vedení. Navýšení mohl pro Zlín zařídit Jordan, ale v úniku si ukopl míč. Poté vystrašil brankáře Dúbravku domácí Diop, jenže jeho střela byla nepřesná. Po nevyužitých gólových příležitostech domácích měl na kopačce vyrovnání Sýkora, ale míč hlavou odvrátil Jugas z brankové čáry.

„V závěru zápasu to bylo hodně hektické, výhra s Libercem vždy potěší, zejména když je to náš pohárový zástupce,“ řekl trenér Zlína Páník. „Začíná to tam ze standardních situací padat, protože tomu věnujeme hodně tréninkového prostoru, konečně to zúročujeme. Nic nepřeceňuji, že jsme získali sedm bodů ze tří zápasů,“ dodal.

„Jsem zklamaný výsledkem, neboť jsme neodehráli špatné utkání. Myslím si, že jsme zatím odehráli nejlepší zápas,“ řekl trenér Slovanu Jindřich Trpišovský. „Nezvládli jsme ale standardní situace, nevyužili gólové šance a neuhlídali hráče při rohu,“ dodal kouč, jehož svěřence čeká příští týden úvodní duel play off Evropské ligy s Larnacou.

FC Fastav Zlín – Slovan Liberec 2:1 (1:1)

Branky: 28. Jugas, 70. Hájek – 40. Bartl. Rozhodčí: M.Zelinka – O. Pelikán, S.Pochýlý. ŽK- 39. Hájek, 43. Živulić, 47. Jugas – 45+1. Komličenko, 49. Coufal, 62. Kubyškin. Diváci: 4832.

Zlín: Dostál – Kopečný, Jugas, Hájek, Matějov – V. Vukadinovič, Hnaníček (86. Janíček), Živulić, Štípek (67. Jordan) – Holík (78. Diop), Poznar.

Liberec: Dúbravka – Coufal, Hovorka, Pokorný (C), Sýkora – Bartl, Breite (64. Folprecht), Navrátil, Kubyškin (77. Súkenník), Komličenko – Baroš (74. Hadaščok).

Čtsa, ph., foto,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru