Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Zlín v závěru vydřel aspoň remízu s Jabloncem

Zlín v závěru vydřel aspoň remízu s Jabloncem

Fotbalisté Zlína remizovali v 9. kole ePojisteni.cz ligy s Jabloncem 2:2. Severočeši se dostali do vedení ve 38. minutě vlastní brankou domácího útočníka Harise Harby, druhý gól přidal v 70. minutě Ondřej Mihálik.

Zlín se v závěru zápasu vzchopil a po neustálém důrazném tlaku během tří minut vyrovnal, kdy se nejdříve trefil Vukadin Vukadinovič a následně Harba. Domácí tak udrželi svou neporazitelnost v nové sezoně, ale na první příčce tabulky je vystřídala Mladá Boleslav.

Trenér Jablonce se rozhodl postavit hru z důvodu zranění několika hráčů, na důsledné zajištěné obraně s rychlými protiútoky. Naopak Zlín si v průběhu s taktikou soupeře nevěděl rady, protož produkuje rovněž brejkový systém. Snaha domácího týmu o rychlém přenášení hry, byla zdlouhavá a nakopávané míče na hrotové útočníky Diopa s Harbou před branku postrádaly přesnost, rovněž pokusy o kombinační hru středem hřiště.

Do první vážnější šance se dostal v 19. minutě Harba, když jeho střela z velkého vápna skončila v náručí brankáře Hrubého. V závěru prvního poločasu převzali herní převahu jablonečtí, ale v 38. minutě po Jiráčkově trestném kopu tečoval Kouřil míč, jenže před brankou se snažil Harba odkopnout míč, ale dal si vlastní gól. Tři minuty před přestávkou se mohli hosté ujmout vedení z rychlého brejku do otevřené domácí obrany, ale hlavní rozhodčí Jílek místo ponechané výhody odpískal faul.

Po změn stran domácí zvýšil důraz a aktivitu, tím získali územní převahu, ale nedokázali nepřesnou střelbou a přihrávkou vyrovnat. Naopak hosté po pětadvaceti minutách hru vyrovnali a z rychlého protiútoku a chybě domácí obrany se přesně trefil Mihálik, který navýšil vedení Jablonce 0:2.

Vzápětí střela domácího stopera Hájka se odrazila od břevna. Zlín zpřesnil v závěru zápasu přihrávku a jablonecké dostal pod tlak a v 84. minutě snížil, kdy se střídající Vukadinovič přesně umístněnou střelou z pětadvaceti metrů trefil do sítě 1:2. O tři minuty později vyrovnal po hezké akci a centru hlavou Harba 2:2. Jablonec nakonec dohrával zápas bez vyloučeného Doležala za nebezpečný faul.

„Prohrávali jsme o dvě branky, takže výsledek je pro mě morálním vítězstvím, neboť jsme dokázali průběh zápasu zvrátit. Zápas byl z naší strany špatný, neboť jsme dostali první gól. Soupeř šel do utkání s pěti obránci, což bylo pro nás dost těžko průchodné. S podobnou taktikou jsem počítal, ale musíme počítat s tím, že budou proti nám soupeři vymýšlet jiné způsoby hry. V tom je fotbal zajímavý a krásný,“ zhodnotil Bohumil Páník trenér Zlína.

„Byli jsme si vědomi síly Zlína, který má hru založenou na výborně organizované hře. Jejich zbraně jsme chtěli naší taktikou eliminovat. Ale závěr zápasu jsme bohužel nezvládli, nebyli jsme dost důrazní. Naopak domácí hráli v závěru důrazně, jenže my jsme nedokázali využít rychlé protiútoky do otevřené obrany. Kdyby se nám to podařilo, tak jsme si mohli připsat důležité tři body. Ale nakonec jsme spokojeni s bodem,“ řekl po zápase Zdenko Frťala trenér Jablonce.

FC Fastav Zlín – FK Jablonec 2:2 (0:1)

Branky: 84. Vukadinovič, 87. Harba – 38. vlastní Harba, 70. Mihálik.  Rozhodčí: Jílek – Koval, Kotalík. ŽK: Kopečný, Diop – Končal, Hybš.  ČK: 90. Doležal (Jabl.). Diváci: 4 723. Hráči utkání: Diop – Hrubý.

Zlín: Dostál – Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov – Kopečný, Janíček (52. Vukadinovič), Hnaníček, Holík (71. Traore) – Diop, Harba. Trenér: Páník.

Jablonec: Hrubý – Masopust, Kouřil, V. Kubista, Končal (84. Hanousek) – Hübschman – Mehanovič (62. Doležal), Trávník (54. Pospíšil), Jiráček, Hybš – Mihálik. Trenér: Frťala.

Čtsa, jm., foto,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru