Nacházíte se
Úvodní stránka > Vodní sporty > Koláček 9 mil za nejrychlejším

Koláček 9 mil za nejrychlejším

Milan Koláček se drží na čtvrté pozici mezi nováčky v první etapě La Solitaire URGO Le Figaro. Do cíle ve španělském Gijonu zbývá 125 mil.   

Startovní pole má za sebou průjezd studenou frontou s větrem o rychlosti 35 uzlů, slabou viditelností a hustým deštěm. Nyní bude vítr od severozápadu pomalu slábnout směrem k cíli. Na čele závodu je proto možné čekat zmenšování rozestupů.

V celkovém pořadí závodu je Milan na 21. místě a na nejrychlejší ztrácí 9,2 míle. To je při současné rychlosti hodina plavby. Na nejlepšího mezi nováčky Pierra Lebouchera ztrácí necelé 4 míle, na druhého Juliena Pulve to je ztráta 2,2 míle a na třetího Tanguy Le Turquais 0,4 míle. Stále je tak možnost posunout se mezi nováčky na medailovou příčku.

Až za Milanem je například trojnásobný vítěz Figara a účastník Vendée Globe Jeremie Beyou či dlouholetý vynikající figarista Thierry Chabagny. Jeden z favoritů závodu a účastník Volvo Ocean Race Erwan Tabarly musel z první etapy odstoupit kvůli zlomenému sálingu.    Polohu lodí najdete zde.   Milan Koláček

Daniel Vodička Komunikace a PR

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru