Nacházíte se
Úvodní stránka > Olympijské hry > Letní > Poslední evropské florbalové finále ovládli Sharks

Poslední evropské florbalové finále ovládli Sharks

Poslední evropské florbalové finále ovládli Sharks

Velká Británie není pouze fotbal nebo kriket. Je možné si zde i zahrát a vidět florbal, který ale v místních podmínkách těžce soupeří s tradičními sporty. Zajímavostí je hráčská základna, jejíž součástí jsou v hojném počtu Češi.

St. George’s Park nebyl o druhém červnovém víkendu domovem pouze anglické fotbalové reprezentace. Finálový florbalový turnaj National Finals si zde zahrály týmy, jež se kvalifikovaly v průběhu roku. Florbal se ve Velké Británii hraje odlišným systémem, než jsou čeští fanoušci zvyklí. Prvním velkým rozdílem je turnajový systém. Ostrov je rozdělen do tří částí, v kterých mezi sebou soupeří několik týmů. Ty nejúspěšnější se na konci sezóny kvalifikují na závěrečný víkend. Druhou ohromnou změnou jsou smíšené týmy. Ženy hrají s muži a rozhodně pouze nestřídají!

V sobotní části turnaje byly týmy rozděleny na tři skupiny a hrál se systém každý s každým. Vítězové skupin a nejlepší na druhém místě se kvalifikovali rovnou do nedělních semifinále. Po nich následovalo finále, v kterém se rozhodovalo o mistrovi Velké Británie. Ve finále se utkaly týmy Hastings Predators a London Sharks. Druzí jmenovaní byli favority již před zahájením. Predators dlouho drželi krok se svým oponentem, ale Sharks především skrze zkušenosti a trpělivost dosáhli vítězství 6:3.

Vítězná sestava London Sharks: Miika Savolainen, Aki Peltonen, Adam Saletti, Martin Zeman, Anders Nese, Viktor Lundsten, Viktor Pockajevs, Niko Salo, Mats Tjäder, Michael Staubb, Saku Sänkiaho, Ondrej Sedlacek, Staffan Måhlen, Niko Jumppanen, Igor Kamkins, Jan Martinek, Siavosh Mabadi

Foto a text

zvláštní dopisovatelka CPA Zlatka Vostrá

Související obrázky:

CPA

Similar Articles

Nahoru