Nacházíte se
Úvodní stránka > Motorsport > Nejtěžší offroad závod v Evropě startuje již v sobotu!

Nejtěžší offroad závod v Evropě startuje již v sobotu!

Dvacátý ročník nejtěžšího závodu terénních aut ve střední Evropě 24hours OffROAD Maraton Dobřany startuje v sobotu 17. června ve 12:00 na Šlovickém kopci u Dobřan v okrese Plzeň. Offroadové týmy se opět pustí do celodenního boje s tratí, počasím, fyzickými silami i výdrží techniky. Celodennímu klání předchází dopolední dvouhodinovka motorek a čtyřkolek. V předvečer závodu v pátek 16. června ve 20:30 začne v cateringovém stanu beseda s Miroslavem Kubíčkem, prvním Čechem na Rallye Paříž – Dakar v roce 1983 a Martinem Macíkem sen., který na Rally Dakar 2010 vybojoval 4. místo v kamionu. Oba jsou také jedni z prvních vítězů dobřanské 24hodinovky. Miroslav Kubíček se představí i v roli závodníka, protože v sobotu nasedne do buginy. Vzhledem ke změnám v prostoru depa i parkování pro diváky upozorňujeme na zvýšenou pozornost ke značením a k pokynům organizátorů.

 

Dobřanská 24hodinovka se celé dvě desetiletí jede na stejné trati. O vítězi náročného závodu často rozhoduje drama v samotném konci a nejlepší posádky v cíli dělí třeba jen minuty. Například loni si velkou káď smůly vybral Valtr Offroad team, který bojoval o vítězství v královské kategorii nad dva litry a třetí místo absolutně. Necelou hodinu před koncem praskla jeho žlutého jeepu náprava a tandem bratrů Valtrových o jedno jediné kolo porazil Wings team, který po 11 letech závodění získal vytoužené první dobřanské zlato! Podobných příběhů, které se u Dobřan píší, je celá řada.

 

Kromě páteční besedy se v depu i na trati tradičně objeví známá jména z českých i světových podniků. Závod si nenechá ujít například Dušan Randýsek, který má za sebou dakarské kilometry a třeba také africkou Intercontinental Rally. Stejně jako Rostislav Plný, absolutní vítěz 24hodinovky v loňském roce. Oba budou ukrajovat kilometry také letos, vzpomínat na uplynulé ročníky, testovat stroje a pilovat fyzičku na další závody evropské i světové úrovně. Na startu budou zástupci všech kategorií – Amatérů, Speciálů do litru, do dvou litrů i nad dva litry.

foto Roman Turovský CPA

 

PÁTEK 16. ČERVNA


20:30 BESEDA S OFFROADOVÝMI LEGENDAMI
(vstup volný)

Závodníci, kteří stáli mezi prvními vítězi 24hours OffROAD Maraton Dobřany.

MIROSLAV KUBÍČEK – vítěz 1. ročníku, první Čech na Rallye Paris – Dakar v roce 1983, stále aktivní závodník v autě, v Dobřanech 2017 pojede v bugině ve dvojici s Bronislavem Francem, bývalým závodníkem na ploché dráze (v posledních letech pilotuje auto)

MARTIN MACÍK sen. – vítěz 2. ročníku, offroadový matador, v roce 2010 čtvrtý na Rallye Dakar, nejlepší český výsledek v kamionech v jihoamerické soutěži

…a možná dorazí i další.


SOBOTA 17. ČERVNA

07:00 – 09:00 Závod motorek (starší junioři 30 min.)
09:30 – 11:30 Závod čtyřkolek (starší junioři 30 min.)

11:20
představení posádek aut

12:00 START 20. ROČNÍKU ZÁVODU AUT NA 24 HODIN

12:30             Začátek živého koncertu na pódiu
14:00 – 15:00 Závody dětí a mladších juniorů

16:00 vyhlášení výsledků moto, quad, dětí a juniorů

24:00 polovinu závodu ohlásí výroční ohňostroj


NEDĚLE 18. ČERVNA

12:00 KONEC ZÁVODU AUTOMOBILŮ
12:30
vyhlášení výsledků

 

 

O seriálu OffROAD Maraton

Seriál extrémních vytrvalostních závodů aut, motorek a čtyřkolek je složen z osmi klání v ČR. Pořádá ho 24 hours agency, spol. s r.o. Jedná se o otevřené mistrovství. Motorkáři a čtyřkolkáři jedou závody dlouhé dvě, tři a čtyři hodiny, auta čtyři, pět a deset hodin, přičemž vrcholem závodního umění je 24hodinovka v Dobřanech, která letos v červnu odjede svůj 20. ročník. OffROAD Maraton sdružuje závodníky od dětských po veteránské kategorie. 18 let se na tratích letos budou prohánět auta, 15 let motorkáři se čtyřkolkáři a 11 let děti a junioři. Více na Offroadmaraton.cz, Facebook.com/Offroadmaraton.cz.

 

 

Kontaktní osoby:
Liběna Nová
, PR a média, tel. +420 602 214 888, email: nova@offroadmaraton.cz
Ondřej Nachtigall, ředitel závodu, tel. +420 602 362 007, email: nachtigall@offroadmaraton.cz

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru