Nacházíte se
Úvodní stránka > Motorsport > Engeho a vítěze Reiter Young Stars čeká závod 1000 km Paul Ricard

Engeho a vítěze Reiter Young Stars čeká závod 1000 km Paul Ricard

Tomáš Enge se o nadcházejícím víkendu představí s Lamborghini Gallardo R-EX týmu Reiter Young Stars na francouzském okruhu Paul Ricard v seriálu Blancpain GT Series Endurance Cup. Sedačku italského speciálu bude sdílet s Australankou Caitlin Wood a Finem Marko Helistekangasem.

Velmi atraktivní akademie Reiter Young Stars má z loňské sezóny dva vítěze: Australanku Caitlin Wood a Fina Marko Helistekangase. Dle původních plánů se oba měli představit v Blancpain GT Series Sprint Cupu. „Po dvou úvodních závodech ve Sprint sérii jsme s jezdci a vedením týmu rozhodli, že dalším podnikem bude vytrvalostní závod. Je to kvůli výsledkům a jejich nezkušenosti s těmito závody. Ve vytrvalostním závodě pojedu s našimi vítězi a osobně se jim budu věnovat a trénovat je. Je tedy nereálné, abych nyní odhadoval, jak se nám bude dařit,“ řekl Tomáš Enge.

Liberecký rodák se do Blancpain GT Series vrací po dlouhé době. „Vytrvalostní závod zařazený do Blancpain série jsem jel naposledy v roce 2011, a to čtyřiadvacetihodinovku ve Spa-Francorchamps. Ve Sprint Cupu to pak bylo před třemi lety na Slovakia Ringu, kdy jsem tvrdě havaroval. Jsou to velmi krásné, atraktivní a vyrovnané závody, takže se na návrat s naší GT3 velice těším. Start závodu se navíc odehraje za světla a dojíždět budeme za tmy, takže to bude jistě velmi atraktivní,“ dodal před odjezdem Enge.

V pátek na jezdce čekají volné tréninky. Vše podstatné se pak odehraje v sobotu, kdy se jede kvalifikace a závod vypsaný na šest hodin, který odstartuje v šest večer a ti nejlepší spatří šachovnicový prapor hned po půlnoci. Živě můžete sledovat kvalifikaci a závod zde.

T.Enge,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru