Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotogalerie > Největší medailovou nadějí na MS plavců je Navrátil

Největší medailovou nadějí na MS plavců je Navrátil

Na světovém plaveckém šampionátu, který začne v pátek v Budapešti, je největší naší medailovou nadějí Michal Navrátil. Elitní světový extrémní skokan skončil před čtyřmi lety čtvrtý, předloni byl osmý a nyní myslí na stupně vítězů.

11.7.2017 Praha / sport/ plavani/ TK plavcu k sampionatu v Budapesti
FOTO CPA

„Šance jsou velké. Osobně se teď cítím dobře,“ řekl Navrátil, kterého ještě před MS čekají dva závody v Itálii. „Chci se tam pořádně vyskákat. Věřím, že se mi to podaří a budu připravený,“ uvedl dvaatřicetiletý skokan.

Celkem se v Budapešti a na Balatonu, kde budou o medaile usilovat dálkoví plavci, představí devatenáct českých reprezentantů. Nastoupí v plaveckých disciplínách v padesátimetrovém bazénu, v dálkovém plavání, synchronizovaném plavání a extrémních skocích do vody.

11.7.2017 Praha / sport/ plavani/ TK plavcu k sampionatu v Budapesti
FOTO CPA

„Mistrovství světa je pro nás po olympijských hrách největší událost. Jeho součástí je vedle bazénového plavání i mistrovství všech dalších odvětví a mě těší, že mimo vodního póla, které má u nás svůj svaz, obsazujeme vše,“ uvedl předseda Českého svazu plaveckých sportů Petr Ryška na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Cílem naší výpravy je navázat na výsledky z předešlého MS v roce 2015 v ruské Kazani, kde se Barbora Závadová probojovala do finále polohového závodu na 400 metrů a v něm skončila pátá. „Chceme minimálně navazovat na to, co bylo. To znamená, že bychom byli rádi za umístění do osmého místa, ale příjemné budou i umístění do 16. místa, což je při bazénovém plavání semifinále. Spokojeni bychom s nimi byli ale i u dálkového plavání nebo v synchru,“ řekl Ryška, který si dobře uvědomuje, že největší šanci na výrazný úspěch má Navrátil.

11.7.2017 Praha / sport/ plavani/ TK plavcu k sampionatu v Budapesti
FOTO CPA

Hlavními oporami v bazénu budou vedle Závadové Simona Baumrtová, Martina Moravčíková a Jan Micka. „To jsou osvědčená želízka. Z mého pohledu však bude u všech důležité, aby se poprali s osobními limity, což ve většině případů znamená i s českými rekordy,“ řekl reprezentační trenér Vlastmil Perna.

Naopak šampionátu se nezúčastní zřejmě největší český talent současnosti Barbora Seemanová, která na nedávném juniorském ME vybojovala zlato, stříbro a bronz. Ta se soustředí na srpnový juniorský světový šampionát v Indianapolisu, což je zcela normální, protože zvládnout tři vrcholy během dvou měsíců lze těžko.

11.7.2017 Praha / sport/ plavani/ TK plavcu k sampionatu v Budapesti
FOTO CPA

Nominace:

Plavání: Simona Baumrtová (50, 100 a 200 m znak, 200 m polohový závod), Martina Elhenická (800 a 1500 m volný způsob), Anna Kolářová (50, 100 a 200 m volný způsob), Petra Chocová (50 m prsa), Martina Moravčíková (100 a 200 m prsa), Lucie Svěcená (50 a 100 m motýlek), Barbora Závadová (400 m volný způsob, 200 m motýlek, 400 m polohový závod), Roman Dmytrijev (200 m znak), Tomáš Havránek (200 m motýlek), Pavel Janeček (200 a 400 m polohový závod), Jan Micka (400, 800 a 1500 m volný způsob), Jan Šefl (50 a 100 m motýlek).

Dálkové plavání: Alena Benešová (5 a 10 km, štafeta), Lenka Štěrbová (5, 10 a 25 km, štafeta), Vít Ingeduld (5 a 10 km, štafeta), Matěj Kozubek (5, 10 a 25 km, štafeta).

Synchronizované plavání: Alžběta Dufková, Sabina Langerová (duo technická sestava, duo volná sestava).

Extrémní skoky do vody: Michal Navrátil.

jc foto CPA

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru