Nacházíte se
Úvodní stránka > Motorsport > Carbonia cup v polovině sezóny na trati Autodromu Most

Carbonia cup v polovině sezóny na trati Autodromu Most

Most bude hostit letos již druhý podnik okruhového seriálu Carboniacupu, který se pak na samý závěr sezóny do Mostu ještě jednou vrátí. Po třech odjetých kláních v Mostě, Pannoniaringu a Slovakiaringu se tedy přiblížila polovina sezóny. 17. 7. se v Mostě podle předběžných přihlášek objeví ve čtyřech kategoriích celkem 80 jezdců a vozů.

Ve skupině A upravených cestovních vozů se představí kategorie junior do 1600ccm, a to hned v podání dvou jezdců Matěje Chabra s VW Golf MK3 a Dušan Kouřil na Škodě Felicii STW. Do boje v A1 do 1600ccm se vydá v nových barvách Lutopol Racingu Petr Zelenka se Suzuki Swift, ten bude mít konkurenci v Jiřím Mikovi s Citroenem Saxo VTS, ale také ve Zdeňku Sýkorovi na Hondě CRX. Na Fordu Fiesta R1 se představí i Aleš Nocar, či Jaroslav Petráš. Ve skupině A2 do 2000ccm pojedou Vít Martinovský s Hondou Civic, Petr Morávek s Octavií DTM a Jaroslav Zach s Alfou Romeo 147. V A3 se bude jednat o souboj vozů značky BMW s německými jezdci Fosterem, Schäferem a Handschkem, do kterého se zapojí i Miroslav Látr. A4 do 3500ccm přivítají Otto Svobodu s BMW M3 GTR, Karla Kováče s BMW Z3M coupé, nebo Petra Kochtu s BMW M3. Do A5 se přihlásil Miroslav Merta se Subaru Impreza STi. Skupina A8 a A9 patří do skupiny A speciálních vozů, tedy vozy s nižší váhou, cupové vozy nebo vozy s většími úpravami. A8 do 3500ccm přivítá Milana Valáška s Ginnetou G50, Víta Smejkala se Škodou Octavia EVO, či Petra Suchomela na Renaultu Megane Trophy. V A9 nad 3500ccm pojede Radek Hort s Porsche GT3.

Do skupiny B sériových cestovních vozů se přihlásilo prozatím 18 vozů. V B2 do 2000ccm uvidíme třeba slovenského jezdce Miroslava Beera na Subaru Impeza, Pavla Zemana s Mazdou RX8 nebo Pavla Urbánka s Alfou Romeo. V B3 do 3000ccm přijede Tomáš Ferčák s Jagurem X Type, Zdeněk Čurda s BMW, Jan Zubatý s Citroenem DS3 nebo Tomáš Beneš s Alfou Romeo. V B4 do 3500ccm se předvedou Zbyněk Čurda s BMW, Radek Zimmer s Lotusem Exige, Tomáš Honz s VW Scirocco nebo Jiří Vender s Audi A4. Nad 3500ccm pojedou vozy v B5, tedy Standa Šedivec s Corvette ZR01 a Luboš Sázava na Porsche 911.

Skupina C patří speciálním vozům a prototypům, kterých se poslední čas urodilo. C1 patří speciálům do 1400ccm, tedy především Performerům, či Pacemakerům, a tak tyto rychlé stroje podobné velkým motokárám startují v závodě s odděleným startem společně s formulemi skupiny D. Mezi 8 přihlášenými vozy uvidíme Gottfrieda Hatze z Rakouska, Thomase Margraffa z Německa, či Švýcara Felixe Niedharta.

V C2 pro prototypy nad 1400ccm přijede Libor Neckář s Ligierem, Zdeněk Chudoba a Martin Heral s Normou a Volker Heinke z Německa s Radicalem SR3, či Andreas Krammer z Rakouska na Caterhamu Megabusa. V C3 Caterhamů do 1600ccm zabojuje Marek Bláha, Tomáš Frank, Michal Rejman nebo Jan Červenka, v C4 nad 1600ccm si to rozdají Martin a Jakub Křečkové, Angel Bratovanov v C5 pro vozy KTM X-Bow si o body zajezdí Jan Mareček, Radim Havlík či Miroslav Šimon.

Řeč již byla o formulích, ty patří do kategorie D. Do D1 se přihlásil dosud vedoucí jezdec Jan Rieger s formulí Gloria C8F. Automobilové motory nad 1400ccm pak ukrývá D2, kde pojede Kay Hähner z Německa s Estonií 21. V D3 do 1600ccm si dají závod Němci Schossing a Richter s Estonií 25 a poslední obsazenou skupinu D4 do 2000ccm pojedou Filip Zelenský s Dallarou F308, Němec Günter Weiss s formulí Renault, kterou osedlají také Jiří Ježek, Nicolas Vild a Marek Boris Machulda.

Časový harmonogram naleznete zde.

17.7. se na Vás diváky a příznivce motosportu budeme těšit v Mostě.

Vláďa Rožánek, Carboniacup 2017

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru