Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Pardubická Laguna ovládla Český národní pohár a míří do Ligy mistrů

Pardubická Laguna ovládla Český národní pohár a míří do Ligy mistrů

Praha – Po jedenácti letech navázal celek Laguna Pardubice na vítězství v mistrovství republiky. V sobotu v areálu Mikulova v Praze 11 ovládl Český národní pohár v malém fotbale, který od loňského ročníku představuje vrcholnou klubovou soutěž v České republice.  

Ve finále zdolal pardubický tým 2:1 Sedmík-Some Vysočina Jihlava. „Titulu si samozřejmě považujeme, protože se nestává denně, že je někdo mistr České republiky. Hlavně jsme udělali reklamu pardubické malé kopané,“ liboval si obránce Jan Rosůlek, který si však příliš neužil vítěznou party. „Kluci šli slavit do města až do ranních hodin, ale byl jsem úplně vyřízený, takže mě se to netýkalo,“ usmál se mistr Evropy do 21 let.

Laguna neprohrála ani v jednom z pěti utkání základní skupiny, v semifinále porazila Restauraci U Pecků Praha 1:0. „Až do finále jsme neměli soupeře, Sedmík zkoušel kousat, ale nestačilo to. Finále rozhodla naše sehranost, zkušenost a víra ve vítězství,“ pravil Rosůlek, který ocenil organizaci Pražského svazu malého fotbalu. Nad turnajem převzala záštitu městská část Praha 11. „Úroveň byla podle očekávání dobrá, pořadatelé odvedli skvělou práci,“ uznal.

Stejně jako finalisté si zajistili účast v zářijové evropské Lize mistrů poražení semifinalisté Restaurace U Pecků a Ostravský Zábřeh, kteří ji okusili už loni. „Splnili jsme předsevzetí, které jsme si dali, chtěli jsme se kvalifikovat do Ligy mistrů. Ale pocity jsou rozporuplné, cítili jsme, že jsme mohli vyhrát. V semifinále jsme možná měli míč víc na kopačkách, ale Pardubicím se povedl jeden útok, ze kterého vstřelily vítězný gól, na který jsme nedokázali odpovědět,“ mrzelo manažera týmu Davida Pecku.

Dvanáct mužstev rozdělili pořadatelé do dvou skupin po šesti, vítězové postupovali přímo do semifinále. Týmy na druhých a třetích příčkách se utkaly o další dvě semifinálové pozice. Restaurace U Pecků vyřadila Grants you Sharks Příbram po triumfu 1:0. „Lekl jsem se, že to bude zápas blbec, kdy dáme tři tyče a bušíme do soupeře, jenže z jejich gólmana uděláme reprezentačního brankáře. Viděl jsem, že už utkání směřuje k penaltám, v poslední sekundě jsme však dali gól,“ oddechl si Pecka.

Ostravský Zábřeh ve čtvrtfinále vyřadil pražské šampiony z týmu Santa Dominica v pokutových kopech. „Zábřeh měl neskutečné fanoušky, přijelo jich asi padesát a vytvořili ohromný kotel, lidi od metra se chodili dívat, co se na hřišti děje. Udělali neskutečnou atmosféru, za což jim patří díky. Nejhezčí zážitek byl, když Zábřeh vyrovnal a pak vyhrál na penalty. Vznikla jedna velká lidská hromada, jak na sebe naskákali fanoušci a hráči, až je s podivem, že to nikdo neodnesl zraněním,“ pousmál se Pecka, který se ujal také role hlavního pořadatele.

Souboj o třetí příčku začal lépe Ostravský Zábřeh, jenže Restaurace U Pecků jej obrátila a zvítězila 3:1. „Nejprve se neskutečně trefil ostravský hráč, to byla fotbalová lahůdka. Míč zpracoval na prsa, otočil se a trefil šibenici, krásný moment. Ve druhém poločase jsme díky signálům ze standardních situací utkání otočili na 3:1. Jsme šťastní, protože kluci už šli na morál. Myslím si však, že po výhře v poslední sekundě s Příbramí to z nás spadlo a nasazení v semifinále jsme neměli takové, jaké mělo být. Přišlo mi, že nás uspokojil postup do Ligy mistrů. Hlodá ve mně, že to mohlo vyjít, protože na turnaji nebyl nikdo ze soupeřů, který nás přejel. Jen ve skupině nás porazila Jihlava, ten zápas se nám vůbec nepovedl,“ litoval Pecka.

Finále: Laguna Pardubice – Sedmík-Some Vysočina Jihlava 2:1

O 3. místo: Restaurace U Pecků Praha – Ostravský Zábřeh 3:1.

Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru