Nacházíte se
Úvodní stránka > Biatlon > Biatlonisté odstartují bez Koukalové

Biatlonisté odstartují bez Koukalové

Olympijské hry v dohlednu, start Světového poháru bez Gabriel Koukalové. To je scénář úvodu nové biatlonové sezony pro český reprezentační celek. Světová šampionka z Hochfilzenu se sice k týmu připojí v dějišti prvního Světového poháru v Östersundu, ovšem pro přetrvávající zdravotní problémy není jasné, kdy do závodní sezony vstoupí, vyloučen není možnost, že tomu trak bude až na únorových hrách v jihokorejském Pchjongčchangu.
Právě do Koreje směřuje úsilí české reprezentace odkud by biatlonisté chtěli přivézt aspoň jednu medaili. Na první závody sezony mají trenéři k dispozici Ondřeje Moravce, Michala Šlesingra, Michala Krčmáře, Jaroslava Soukupa, Tomáše Krupčíka, Lucii Charvátovou, Veroniku Vítkovou, Evu Puskarčíkovou, Jessiku Jislovozu a Leu Johanidesovou.
Problémy s lýtkovými svaly, které Koukalovou provázejí již od června, pro znamenají, že nemůže trénovat naplno. „Její zdravotní stav stále není stoprocentní, což nás mrzí, ale tentokrát má jednoznačně prioritu olympiáda,“ řekl šéftrenér Ondřej Rybář novinářům před dnešním odletem výpravy do Švédska.
„Nikdo neví, kdy kdy bude moci závodit naplno. Proto to necháváme zcela otevřené, vše směřujeme k olympiádě, a buď tam bude, nebo nebude,“ pokračoval Rybář.
I přesto mají biatlonisté před sebou vidinu zisku medailí z Pchjongčchangu. „Když každý sportovec doveze aspoň jednu, tak to bude dobrý,“ neztratil humor předseda svazu Jiří Hamza. „V minulých letech jsme si nastavili laťku vysoko. Udělali jsme v přípravě všechno, co jsme mohli, a věříme, že to zhodnotíme,“ konstatoval.
Na evropských závodech SP budou mít čeští biatlonisté poprvé k dispozici kamion, tak jak je tomu u většiny špičkových týmů. „Splnili jsme závodníkům a servismanům sen a vylepšili naše zázemí,“ dodal Hamza.
Sezona začne nedělní smíšenou štafetou v Östersundu, ale zatím není jasné, jaká čtveřice dostane od trenérů příležitost. „Tím, že tam není Gábina, tak to budeme muset nějak postavit, ale bude to záležet na aktuální situaci,“ uvedl dodal Rybář.
jc foto CPA

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru