Nacházíte se
Úvodní stránka > Ostatní > Army Run Hluboká: dvě tratě, jeden vítěz

Army Run Hluboká: dvě tratě, jeden vítěz

Neporazitelný Jakub. Přesně tak se může nazývat dvojnásobný vítěz Army Runu Hluboká. Jakub Podzimek nenašel na jihu Čech soka, který by jeho zběsilému tempu stačil. Mezi ženami se u výhry podělily Bára Titěrová, vítězka kategorie General, a kapitánskou jedničku si vydřela Alena Srbová.
Již popáté zavítal seriál extrémních překážkových závodů ArmyRun na Hlubokou. Pátý ročník nabídl závodníkům dvě tratě – 15 kilometrového generála s více než šedesáti neúprosnými překážkami a o deset tisíc metrů kratšího kapitána, kde čekalo přes dvacet nelehkých úkolů.
Špína, pot, brodění bahnem, řev vojáků, střelba a všudypřítomná dřina. Tak přesně vypadal Army Run na Hluboké. Po propršených dnech vysvitlo nad jižními Čechy slunce a dokreslilo parádní atmosféru celého závodu. Do bojovné nálady dostávali všechny na startovní čáře zahalení tvrďáci v maskáčích, kteří dokázali nabít adrenalinem.


Velká část bitvy mezi jednotlivcem a tratí probíhala v blízkém lese, který nedal bojovníkům ani metr zdarma. Koryta plná hutného bahna, mokré a kluzké překážky a nezpevněné cesty, vojáci si neodpočinuli ani na vteřinu. Velkolepé finále jako obvykle zajistila opičí dráha a závěrečné shyby, kdy si každý sáhl na své dno a vydával ze sebe poslední síly. Specialitou byla nábojnice, kterou měli u sebe všichni branci po dobu běhu. Před cílem pak došlo k neúprosné kontrole: „Nemáš nábojnici, nekončíš a čekají tě angličáky!“, znělo z úst pána cílové brány.
Nejrychlejším mužem na neúprosné trati General se stal Jakub Podzimek, který svůj čas stlačil jako jediný pod hodinu třicet. Mezi ženami vládla Barbora Titěrová, jejíž konečný čas byl dvě hodiny a 26 minut. „Na Hluboké se mi běželo parádně, až mě to překvapilo, protože před závodem jsem pomáhala s organizací a před startem jsem se cítila trochu unavená. Po prvních metrech se vše otočilo a bylo mi mnohem lépe. Jediným zdržením byly těžké batohy, se kterými se běželo do strmého kopce. Ty mi daly mi dost zabrat,“ popsala svůj boj Bára Titěrová.


Jakubovi nestačilo patnáct kilometrů a po krátkém oddychnutí vyrazil na kratší distanci – Captain. Výsledkem jsou dvě prvenství, protože i na pěti kilometrech nechal v mezinárodní konkurenci všechny protivníky za sebou. „Super závod. I když byla trať rovinatá, tak šlo o těžký závod, kde jsem nechal hodně sil. Navíc překážky byly dost kluzké, takže bylo třeba se soustředit na každou z nich,“ okomentoval závod dvojnásobný šampion. Ženskou kategorii ovládla Alena Srbová, která o svém prvenství nevěděla a na stupně vítězů přiběhla přímo ze sprchy.
Trať Captain nakonec dokončilo 450 závodníků a na těžší patnáctikilometrové výzvě proťalo cílovou pásku 218 odvážných. Dobrá práce!

nik foto Army Run

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru