Nacházíte se
Úvodní stránka > Ostatní > Vodní slalomáři mají namířeno na MS do Ria

Vodní slalomáři mají namířeno na MS do Ria

Vodní slalomáři míří do Ria na světový šampionát

Jiří Prskavec se vrací na místo, kde před dvěma lety získal bronzovou olympijskou medaili, Ondřej Tunka bude v Rio de Janeiro na světovém šampionátu obhajovat zlato z Pau. Kateřina Kudějová chce odčinit nepovedené olympijské finále. Ale nejen tato trojice míří na šampionát s medailovými ambicemi.

TK Vopdní slalom před odletem na MS do Ria F Pultera Přindiš Prskavec Tunka Kudějováoto CPA

V létě měli mít Češi v Riu soustředění. Necelý týden před akcí ho však Brazilci náhle zrušili. Přitom o několik dní dříve poslali funkcionářům rozpis tréninků. „Jen nám oznámili, že je to z technických důvodů zrušeno. Pak jsme se dozvěděli, že nestihli zapnout čištění vody. Bylo to takové brazilské,“ komentoval to šéftrenér slalomářů Jindřich Pultera.

Nyní má podobný rozpis, podle kterého by se mělo MS konat. „Ale jediná jistota je, že ve středu odlétáme,“ směje se. „Na čtvrtek už máme naplánovaný trénink, tak snad to nebude po brazilsku a bude to platit.“

Češi mají co obhajovat. Před rokem v Pau získali dvě kompletní sady medailí. Zlato vylovil Tunka a spolu s Jiřím Prskavcem a Vítem Přindišem také v hlídkách. Stříbro bral kajakář Vít Přindiš s kanoistkou Terezou Fišerovou. A bronz získala Fišerová spolu s Monikou Jančovou a Evou Říhovou v hlídkách a také český mix na kánoi – Veronika Vojtová – Jan Mašek.

„Po loňském MS jsem si myslel, že už ani nejde být lepší. A pak přišlo domácí mistrovství Evropy, které ještě předčilo moje očekávání,“ uvedl Pultera.

Začátkem června z domácí vody vylovili Češi devět cenných kovů.

Velkým favoritem bude v Riu Prskavec, která poprvé v kariéře totiž vyhrál celkové hodnocení Světového poháru a navázal na Přindiše. „Nejhorším výsledkem pro mě bylo čtvrté místo v Liptovském Mikuláši na úvod sezony. Kdyby mi to někdo tehdy řekl, nevěřil bych,“ říká mistr světa z roku 2015. „Do Ria se těším, snad se ta voda moc nezměnila. Naposledy jsem tam jel finálovou jízdu olympiády,“ připomněl Prskavec.

Na medaili mezi kajakáři budou útočit i vicemistr světa Vít Přindiš a také obhajující šampion Ondřej Tunka. Tomu přitom sezona vůbec nevyšla. „Pro mě

to letos byla katastrofa. Necítil jsem se na vodě úplně špatně, ale nikdy jsem se nevyvaroval nějaké chyby,“ řekl.

Související obrázky:

CPA

Similar Articles

Nahoru