Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta porazila v prvním přípravném zápase Budějovice

Sparta porazila v prvním přípravném zápase Budějovice

Fotbalisté pražské Sparty porazili v úvodním zápase letní přípravy druholigové Dynamo České Budějovice 2:1. O výhře rozhodli v druhém poločase navrátilci z hostování. Nejprve se trefil Aleš Čermák z penalty, krátce po vyrovnávací brance hostí rozhodl o výhře Patrik Schick. Za hosty snížil v závěru Jakub Pešek.

Trenéři Sparty dali příležitost v základní sestavě Piškovi, Sáčkovi  a nejmladšímu hráči v kádru Christiánu Frýdkovi, nebo Zinedinu Mustedanagiči. Na hrotu útoku nastoupil s kapitánskou páskou Matěj Pulkrab.

První šanci si vypracovali sparťané, do které se dostal mladý Christian Frýdek, který si naběhl do velkého vápna a po přihrávce Konatého, stačil jeho střelu hostující obránce vykopnout míč z brankové čáry. V dalších minutách si domácí vypracovali několik brankových akcí, které zakončili nepřesnými finálními přihrávkami. V závěru prvního poločasu se probil Costa středem hřiště přes jihočeské obránce, ale sám před gólmanem minul branku.

Po pěti minutách hry druhého dějství se dostal do vápna Konaté, jenže byl faulován a následnou penaltu s přehledem proměnil střídající Aleš Čermák.

Dvacet minut před koncem zápasu snížil hostující Jakub Pešek po ideální přihrávce mezi sparťanské obránce, obešel brankáře Budinského a bez problémů poslal míč od prázdné branky 1:1.

Následně se po pěti minutách uvolnil na hranici velkého vápna Schick, který několikrát naznačil střelu a přesně umístněnou střelou do protipohybu nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci 2:1.

V samotném závěru ještě trefil Lukáš Mareček střelou z přímého kopu břevno, ale výsledek utkání se nezměnil, přestože se hosté snažili o vyrovnání.

Další přípravný zápas Sparty je na programu v pátek 1. července v tréninkovém centru na Strahově od 11:00 hodin proti ligovému Trenčínu.

„Jsem rád, že mám možnost, dát některým hráčům příležitost, protože až se začnou vracet hráči z nároďáku, tak prostoru tolik nebude,“ řekl trenér Zdeněk Ščasný. „Převážná většina mladých hráčů na dospělý fotbal není zvyklá, což je na hřišti poznat. Proto jsem se díval na zápas úplně jinak. Výsledek nebyl vůbec důležitý, jsem ale rád, že jsem kluky mohl vidět a udělat si obrázek, do jaké míry na to mladící mají, nebo nemají,“ dodal.

Výkonem zaujal sparťanského trenéra především sedmnáctiletý Frýdek. „Na tréninku vypadal skvěle, hlavně v prvním týdnu, teď na něm, ale byla znát únava. Shodou okolností jsem dneska mluvil s jeho tátou, který říkal, že když přijde jeho syn domů z tréninku, tak jde hned spát,“ přidal.

AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 2:1 (0:0)

Branky:   50. Čermák z pen., 75. Schick – 70. Pešek. ŽK: Andr. Čermák. Diváci:500.

Sparta: Budinský – Chvátal, Piško, Holek (46. Mazuch), Costa – Konaté, Sáček (46. Čermák), Matějovský (63. Mustedanagič), Shala (58. Zahustel), Ch. Frýdek (46. Mareček) – Pulkrab (58. Schick). Trenér: Zdeněk Ščasný.

Č. Budějovice: Křížek – Klesa (67. Řezáč), Šourek, Novák, Funda – Adr. Čermák, Čavoš (72. Hála) – Pešek (82. Hric), Matoušek (46. Kadula), Wermke (78. Frnoch) – Kalod (60. Černý). Trenér: David Hořejš.

Chrystián Frýdek po utkání:

 

Čtsa, kc, foto,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru