Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Plzeň v přípravě poprvé nevyhrála, Dukla, Hradec a Bohemka remizovali

Plzeň v přípravě poprvé nevyhrála, Dukla, Hradec a Bohemka remizovali

Fotbalisté Viktorie Plzně v šestém přípravném zápase nedokázali zvítězit. Svěřenci Romana Pivarníka remizovali doma s druholigovým Ústím nad Labem 4:4. Za mistrovský tým se dvakrát trefil Michael Krmenčík a premiérovou branku po návratu do Plzně vsítil Marek Bakoš.

Již v osmé minutě otevřel skóre zápasu umístněnou hlavičkou Bakoš, jenže po půlhodině hry převzalo iniciativu Ústí a domácího brankáře Bolka překonali do přestávky Zeman, Pouček a Miskovič. Ale domácí po změně stran vyrovnali góly Krmenčíka a Hořavy. V závěru zápasu se sice Severočeši opět ujali vedení Peterkou, ale Krmenčík svým druhým gólem zachránil Viktorii remízu.  „Již před zápasem jsme věděli, že únava hráčů je na vrcholu. Dnešním dnem jsme ukončili kondiční stránku přípravy. Na druhou stranou jsme si utkání zbytečně zkomplikovali, zejména pomalou a nepřesnou rozehrávkou a standardními situacemi. Výsledek byl samozřejmě ovlivněn tím, že o poločase dochází k řadě změn v sestavě a soupeř nás potrestal,“ řekl po zápase na webu kouč Pivarník.  Plzeň v sobotu odcestuje na soustředění do rakouského Westendorfu, kde první přípravný zápas odehraje v úterý proti druholigovému Düsseldorfu. „Hráči mají ve čtvrtek a pátek volno, kromě českých a slovenských reprezentantů, kteří budou trénovat dál individuálně. Před odjezdem dojde k zúžení kádru, abychom měli v herní přípravě 22 hráčů a tři gólmany,“ řekl Pivarník.  Dukla v přípravě remizovala s druholigovým celkem Vlašimí 1:1. Pražané se ujali vedení v úvodu gólem francouzského útočníka Beauguela z desáté minuty, na který odpověděl krátce po změně stran Nečas. Dukla tak ve čtvrtém utkání pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým poprvé nezvítězila a inkasovala. Jednogólovou remízou, skončil přípravný zápas nováčka ligy hradeckých Votroků s druholigovým Žižkovem. Vedení se ujali domácí po změně stran gólem Mareše, po šesti minutách vyrovnal Trýzna.

Ve středu se střetla v přípravném utkání na ligu pražská Bohemka s Baníkem Sokolov. Utkání se odehrálo na hřišti v severočeských Blšanech, kde trenér Miroslav Koubek k utkání nominoval dva nově testované hráče, Martina Haška ze Sparty, který nastoupil v roli kapitána týmu a srbského útočníka Dejana Djordjeviče z FK Sloboda Užice.

Utkání proběhlo velice aktivně, oba týmy si vypracovaly v průběhu několik brankových příležitostí, které ale neproměnily. Přesto se do vedení dostali po změně stran pražané v 57. minutě Dostálem, za Baník vyrovnal v 87. minutě Průcha.

Výsledky přípravných zápasů:

FC Viktoria Plzeň – FK Ústí nad Labem 4:4 (1:3)

Branky: 73. a 86. Krmenčík, 8. Bakoš, 77. Hořava – 34. Zeman, 38. Pouček, 45.+1 Miskovič, 81. Peterka. Sestava Plzně: Bolek – Řezník (46. Rajtoral), Hejda, Piroch (46. Baránek), Matějů – Kučera (46. Hromada), Chrien (46. Hořava) – Kopic (46. Petržela), Suchan, Vůch (46. Kovařík) – Bakoš (46. Krmenčík).

Dukla Praha – Sellier & Bellot Vlašim 1:1 (1:0)

Branky: 10. Beauguel – 47. Nečas. Sestava Dukly: Hroššo – Juroška (46. Miloševič), Šimůnek (65. Smejkal), Štetina, Preisler – Hanousek (46. Považanec), Daniel Tetour (80. Bezpalec), Borek (65. Koval) – Néstor (46. Manzia), Beauguel (80. Vlček), Čajič (80. Vopat).

FC Hradec Králové – FC Viktoria Žižkov 1:1 (0:0).

Branky: 52. Mareš – 58. Trýzna. Sestava Hradce: Ottmar (46. Lindr) – M. Černý, Nosek, Bederka, Mareš – Vobejda, Janoušek – Vlkanova, Breda (50. Kraják), Súkenník – Pázler.

FK Baník Sokolov – FC Bohemians 1905 1:1 (0:0)

Branky: 87. Průcha – 57. Dostál. Rozhodčí: Teuber Ivan – Kyncl Tomáš, Průša Dominik. Diváků: 100.

Sestava Bohemians 1. pol.: Zlámal – Dostál, Gajič, Krch, Křapka – Švec – Havel, Jirásek, Hašek, Čížek – Djordjevič. 2. pol.: Fryšták – Dostál, Šmíd, Hradecký, Křapka – Jindřišek – Havel, Hubínek, Hašek, Berger – Djordjevič (60. Mikuš). Trenér: Miroslav Koubek.

Čtsa, kc, foto vp.,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru